• eyelash growth serum
 • Ma 2021. június 22., kedd, Paulina napja van. Holnap Zoltán napja lesz.

  Az 1970-es években korszerű kozmetikának számított, amelyikben a gőzölő és vio készüléken kívül netán egy Amerikából, Németországból, Svájcból behozott iontoforézis berendezés áldásos hatását is igénybe vehették a magyar lányok, aszszonyok.

   

  Napjainkban már számon tartani sem könnyű, hányféle különleges készülék tartozik egy átlagos szépségápoló szalon alap kelléktárába. Ezek jó része import, (az utóbbi időkben döntően kínai) de, ha egyre nehezebben is, még tartja magát néhány (a 80-as, 90-es évek gmk, vgmk, bt alapítási lázában született) hazai gyártó is.

  Közülük talán a legeltökéltebb a Kistarcsán működő ELKON Cosmetic Kft. Esztétikus megjelenésű, igényes, egyszerre sokféle szolgáltatást, kényelmi funkciót nyújtó készülékeik az ország számos kozmetikájában segítik a szépülni vágyókat. A szépség szakmák nagy rendezvényein teljes szortimentjükkel mindig jelen vannak.
   
  – Folyamatos fejlesztés, innováció, gazdaságosan megszervezett saját gyártás, marketingmunka, jó szerviz háttér, több lábon állás – jellemzi rövid kulcsszavakkal Koncz László cégalapító a kis családi vállalkozás talpon maradását szavatoló hosszú távú stratégiáját.

  A villamosmérnök már nem is emlékszik, miért éppen kozmetikai gépek gyártásával kezdett el foglalkozni. Évtizedekig első munkahelyén, a KGST egyik fontos nagy állami vállalatánál, a műszereket fejlesztő gyártók EMG-nél dolgozott. A nyolcvanas években egy kollégája alkalmazottjaként kipróbálta a „maszekolást”, de együttműködésük nem bizonyult tartósnak. Néhány évig, kissé eltávolodva szakmája gyakorlásától a Villért nagykereskedelmi vállalatnál telepvezetőként tevékenykedett. A rendszerváltás környékén látva a nagy lenyúlásokat, kezdte kellemetlenül érezni magát a lezüllő állami szektorban. Más módszerrel igyekezett helyzetbe hozni magát: felfrissítve szakmai ismereteit, egyszemélyes magánvállalkozásban, kistarcsai családi házuk pincéjében galvánáramú iontoforézis készüléket kezdett el fabrikálni.

  – Valahogy belebotlottam ebbe a területbe, akkoriban sok kozmetika szeretett volna ilyen berendezést, jó időben tévedtem erre a pályára – emlékezett a kezdésre Koncz László. – De az is hozzájárult az indulás sikeréhez, hogy bizonyára jó berendezést sikerült összehoznom, mert hamar elterjedt a kozmetikusok körében a hírem, ami önbizalmat adott további készülékek fejlesztésére, megszerettem ezt a területet. Ahogy teltek az évek, bővült a palettám, nem győztem egyedül a gyártás, alkalmazottakat kellett felvennem, családunkat azonban zavarta az idegenek mozgása a ház körül, ezért megvásároltam egy kis ingatlant, az lett a kft.-vé alakult cégem telephelye. Az ezredforduló táján úgy gondoltam, érdemes lenne kereskedelmi tevékenységgel bővítenünk a profilt, kozmetikai bútorokat, más cégek gyártmányait, kellékeket, kezelőágyakat, bútorokat, gépeket, hatóanyagokat, professzionális kozmetikumokat is forgalmazni kezdtünk a kozmetikáknak.

   

  Így került sor arra a nagy lépésre, hogy az ELKON 2002-ben Kistarcsa, Zsófialiget nevű városrészében, a HÉV vonal mellett megvásárolt egy háromszintes épületet. A földszint egyik tágas helyiségében rendezték be a mintaboltként is szolgáló üzletet, a másik szárnyban található a csomagoló és a raktár, az emeleten a szerviz és fejlesztő részleg, iroda, ügyfélszolgálat, valamint ott történik az összeszerelt készülékek tesztelése, minőségellenőrzése. A mintaboltot Koncz úr 23 éves lánya, Bernadett vezeti, egy hölgy alkalmazott segítségével, ők ketten intézik a vállalkozás marketingjét is. A 26 éves László pedig a fejlesztők háromfős csapatát fogja össze.

   

  Kérdésünkre, hogyan sikerül napról napra helyet állni a jóval alacsonyabb árú, külsőre hasonló, és szintén mutatós kínai készülékekkel szemben, hosszasan válaszolt a cégvezető. Az ELKON a minőséggel, a magasabb műszaki tartalommal, a megbízhatósággal, hosszú élettartammal, szolgálatkész szerviz háttérrel képes versenyezni. Folyamatosan tökéletesítik, új funkciókkal bővítik készülékeiket, minőséget produkáló, bevált hazai cégekkel kooperálva, nyugati alkatrészekből készülnek a részegységek, ezeket német dobozba szerelik be. Csomagolás előtt minden egyes darabot minőségi ellenőrzésnek vetünk alá.

  Sajnos a magyar felhasználók gyakran csak a saját káruk árán jönnek rá, hogy nem járnak jól, ha csupán az árra figyelnek. A kínai gyártók silány alapanyagokat, alkatrészeket használnak. A műszerek dobozai, előlapjai, kezelőszervei rövid idő múltán elszíneződnek, megsárgulnak, ridegednek, repednek, törnek, a készülékek meghibásodnak, vagy végleg felmondják a szolgálatot. Egy adott készülék sokkal egyszerűbb, kevesebbet tud, ha mégis programozható, rapszodikusan, össze-vissza működik. Ezeket az információkat azonban a forgalmazásban érdekelt kereskedők diszkréten elhallgatják. Az ELKON is tart kínai termékeket, de beszerzés előtt mintadarabokat kér, azokat alaposan teszteli, és csak a minőséget produkáló gyártóktól rendel. Vásárlóink helyes döntését részletes műszaki tájékoztatóval próbáljuk segíteni, nem mindig sikerrel. Az ELKON-n mára akkora tekintélyt szerzett a szépségiparban, hogy még ebben a recessziós időben sem kerül leszálló ágba.

  A megmaradás másik titka, hogy a haszon tekintélyes hányadát visszaforgatva mindig saját erőből lépétek tovább. Amikor úgy hozta a helyzet, inkább lassítottak, mintsem hogy hitelt vegyenek fel, mert már a válság előtt is tudták, a kölcsön nagyon veszélyessé válhat egy kis cég számára. A kínai dömpingnél nehezebb megbírózni a gazdasági környezet visszahúzó erejével. Évtizedek óta minden kormány szavakban deklarálja a kkv-k fontosságát, támogatásukat ígéri, közben elviselhetetlen terheket rak rájuk. Ehhez társul az EU direktívák kritikátlan átvétele, túlteljesítése a kicsik rovására.

  Lehetetlen helyzet, hogy ugyanazokat a követelményeket várják el a néhány fős vállalkozásoktól is, mint amelyeknek az óriáscégek a saját könyvelő, munkaügyis, munkavédelmi, stb. szakembergárdával könnyedén képesek megfelelni. A kicsik nehezen élik túl az ellenőrző hatóságok büntetés centrikus hozzáállását. Már-már az a kényszerképzete támad az embernek, hogy valakiknek útban vannak a kisvállalkozások.

  Sámathy

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей