• eyelash growth serum
 • Ma 2020. július 12., vasárnap, Izabella és Dalma napja van. Holnap Jenő napja lesz.

  Javítani kell a jelenlegi tőkekövetelményeket, hogy egy második pénzügyi válságot el lehessen kerülni, de mindez nem szabad, hogy veszélyeztesse a reálgazdaság pénzzel való ellátását, véli az UEAPME, a Kis- és Középvállalkozások Európai Szövetsége. Brüsszelben a Szövetkezeti Bankok és a KKV-k II. Európai Fórumán szólalt fel az UEAPME közgazdasági igazgatója, Gerhard Huemer aki a tőkekövetelmények ésszerű növelése mellett foglalt állást, feltéve azt, hogy ez a szigorítás a jelenkor problémáit okozó pénzügyi termékekre és szolgáltatásokra vonatkozna, nem pedig a hagyományos kiskereskedelmi és KKV-kölcsönökre.

   Kihangsúlyozta azt is, hogy csökkenteni kell a Basel II irányelv és a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Szabványok időszakosan visszatérő hatásait. Emellett dicsérte a szövetkezeti és a takarékbankokat a KKV-k finanszírozásában betöltött szerepükért.

  „A mostani válság egyértelműen megmutatta, hogy a jelenlegi pénzpiaci szabályozók nem tudták kezelni a helyzetet. Abban mindenki egyetért, hogy e szabályozókat meg kell erősíteni és meg kell újítani, különösen a pénzintézetek mérlegkimutatásainak tőkekövetelményeit kell növelni. A cél az, hogy el lehessen kerülni egy második válságot és az ezzel együttjáró további állami segélycsomagokat”, mondta Huemer úr. „Azonban ellen kell tudni állni az általánosító megközelítésnek. A tőkekövetelményeket meg kell emelni azon termékekre, melyek okozták a mostani válságot, mint például a kereskedési könyvek vagy a szofisztikált pénzpiaci termékek, de semmiképp sem lehet emelni a hagyományos kiskereskedelemre vagy a KKV-kölcsönökre nehezedő tőkekövetelményeket. Máskülönben a reálgazdaságnak kellene mindkétszer megfizetnie a számlát”.

  A tőkekövetelményeket ezért meg kell emelni, de célzott és ésszerű módon. Különösen a könyvelésben megkövetelt tőkemennyiség nem okozhat viszonylagos versenyhátrányt az európai gazdaságnak, és nem csökkentheti a pénzrendszer finanszírozási képességét a reálgazdaság és a KKV-k felé, magyarázta Huemer úr.

  A KKV-k számára a másik fő okot az aggodalomra a Basel II. irányelv pro-ciklikus hatásai jelentik, amit tovább súlyosbít a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Szabványok bevezetése, folytatta Huemer úr. Ezen ciklikus hatások mindkét irányban jelentkeznek: a válság előtt, a bankok mérlegeiben tapasztalt tőkerészvények növekedése, és a vállalatok javuló besorolása nagymértékben fellendítette a pénzintézetek hitel- és kölcsön-nyújtási kapacitását; majd pedig az elmúlt év során, mikor a tőkerészvények és a szabályozó tőke más formái elolvadtak és a vállalkozások besorolása romlott, a cégek számára nyújtott pénzeket csökkenteni kellett és ezen pénzeszközök ára rendkívül megemelkedett. „Tompítani kell a pro-ciklikus hatásokat. Például támogatnunk kellene a ’dinamikus tartalékképzési’ szabályt, ami előírná a pénzintézetek számára, hogy a jó gazdasági időkben tartalékokat képezzenek”, mondta Huemer úr.

  Végezetül, ugyan azt látjuk, hogy a KKV-k szerte Európában komoly nehézségekbe ütköznek a pénzügyi forrásokhoz jutás terén, az egyes országok között mégis jelentős eltérések vannak, hangsúlyozta Huemer úr. Sokkal rosszabb helyzetben vannak azon országok KKV-éi, ahol csakis kereskedelmi bankok nyújtanak pénzügyi támogatást, összehasonlítva más olyan országokkal, ahol létezik egy nagymértékben decentralizált bankrendszer, benne helyi és regionális szövetkezeti bankokkal, takarékszövetkezetekkel. Az UEAPME ezért ellenez minden olyan kísérletezgetést, ami ki akarja zárni ez utóbbi bankok hagyományos saját forrásait a ’Tier 1’ tőketípus alól, mondta Huemer úr. „Kizárni a szövetkezeti bankok és a takarékbankok által összegyűjtött tőke legnagyobb részét, egy bank pénzügyi erejének központi elemét a Tier 1 alól, drámaian csökkentené ezen intézmények kapacitását, hogy pénzügyi finanszírozást nyújtsanak, ami Európa számos régiójában komoly gondokat okozna a KKV-k számára. Ezt a javaslatot azonnal el kell felejteni, ha a törvényalkotók komolyan gondolják, hogy biztosítani akarják Európa pénzügyi jövőjét”, fejezte be Huemer úr.

  Bővebb információ:
  Gerhard Huemer, körgazdasági igazgató,
  Tel: 00-32-(0)2 230 7599, e-mail:
  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей