• eyelash growth serum
 • Ma 2021. április 21., szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Az elmúlt években sorra szűntek meg Pest megyében a készbetont előállító üzemek, de a  Gödöllői Betonelemgyártó, Építő és Szolgáltató (röviden Göbész) Kft. 1990 szeptembere óta a tevékenységi körének bővítésével, fejlesztésekkel, a nehéz gazdasági helyzetben előre meneküléssel érte el a  talpon maradást.

   

  Az építőipar stagnálása ellenére bővülő gyártókapacitás, növekvő termelés, értékesítés mögött, feleslegesen keresnénk valamilyen ellesni való titokzatos receptet, azon kívül, hogy a korai évektől kezdődően minden év hozamát a család nem felélte – szabadidő hiányában nem is tudta –, hanem visszaforgatta, így biztosíthatta, a saját erőt egy-egy újabb fejlesztéshez.

   

  Az alapító tulajdonos házaspárnak és munkatársaiknak a kezdeti  évek során végzett jó minőségű, tisztességes munkája, jó kereskedői magatartása tette lehetővé, hogy a későbbi években a vállalkozásban résztvevő és szakirányú felsőfokú képzettséget szerző gyerekek a morális örökséget a mai kihívásoknak megfelelő tudással ötvözve minél több pályázati pénzt elnyerve és felhasználva a kis helyi vállalkozást mára országosan elismertté tegyék.

   

  Idősebb Kottán Attila így emlékezik vissza az indulás nehéz éveire.

   

  – Feleségem egy privatizálás előtt álló nagyvállalat építésvezetőjeként dolgozott a telepünk jelenlegi területén, és két választás előtt állt. Vagy fejest ugrik az 1990-ben még számára teljesen ismeretlen „maszek” világba, és ha sikerül megmenti, illetve átmenti a hosszú évekig keze alatt dolgozó fizikai létszámot, vagy érdektelenség miatt az építésvezetőséget a betonteleppel együtt megszüntetik, és az akkor épp bevezetett munkanélküliséget vállalja, illetve vállalják kollektíven.

   

  Az előbbi megoldás mellett döntött az én részvételem kikötésével. Jómagam a kereskedői szellemet és gyakorlatot adtam a társaság műszaki műveltségű és gyakorlómérnök kollegáival együtt alapított GÖBÉSZ Kft.-be, mint résztulajdonos. Jellemző az akkori bizonytalan világra és gazdasági helyzetre, hogy be akartuk szervezni tagként a dolgozóinkat, de egyetlen egy ember sem vállalta a belépéshez szükséges ötvenezer forint kockázatát.

   

  A kilencvenes évek eleje a maga zűrzavaros gazdasági világával, nem tett jót nekünk sem, akik úgy voltunk kezdők a kialakuló piacgazdaságban, mint az egész ország a megváltozott politikai és gazdasági rendszerben. Országszerte vállaltunk munkákat, alapozást, vasszerelést, földmunkákat és mindent, ami kicsit is a profilunkba fért. Küzdelmes évek ellenére büszkén mondhatjuk, hogy első gazdasági évünktől folyamatosan nyereséges vállalkozás voltunk.

   

  Óvatos kis lépésekkel, felhasználva az addigi életünk megtakarításait, kivásároltuk a társakat, és befektettünk terület bővítésekre, amire a szomszédos vállalat megszüntetése adott lehetőséget. Nagyobbik, Attila nevű gyermekünk érettségi után a kft. dolgozója lett, és itt kitanulta szinte az összes gép, teherautó, a speciális járművek vezetését és működését. Reményeink szerint a közvetlen munkahelyi irányítást veszi át, ha végleg leállok.

   

  Az igazi fejlődést az adta, hogy a feleségem, aki a kft. ügyvezetője volt, nyugdíjba vonulása előtt,  a magánvagyonunkat felhasználva, tőkeemelés címen befizetett a két fiunk  nevére, így tulajdonos társak lettek. Csaba fiunk mérnöki diplomájának megszerzése után átvette a most már teljességében családi tulajdonban lévő vállalkozás irányítását. Új, fiatalos,merész szemlélettel, igazi szakmai tudással látott a jelenlegi állapot kiépítéséhez. A fejlődés nem írható le egy cikkben. Külső szemlélő némi képet kaphat a környezetbarát, geotermikusan fűtött, duplaszigetelésű iroda folyosójának a falán mementóként összeállított fényképekkel illusztrált tabló megtekintésével.

   

  A kreatív tudás pályázati segítséggel, hatalmas saját erőfeszítéssel és környezetbarát szemlélettel, fejlett technológiával, zárt számítástechnikai rendszerrel irányított és dokumentált teleppé tette az induláskori fa- és modulbarakkban öt hektáron működő óránként 10-15 m3 betont keverni tudó telepet.

   

  Mára már a modern, nagy tudású gépek, és a technikai felszerelésük, a tágas új csarnokok részben biztosítják a téli munkavégzés lehetőségét is egészséges jó környezetben.

   

  Hogy mit hozott a konyhára a bátor kockázatvállalás, azt mindenki érzékelheti, aki itt dolgozik, vagy aki itt körülnéz. Mit jelent a GÖBÉSZ Kft.-nél  az elkötelezett környezetvédő szellemiségben a telephely korszerűsítése, a munkavégzés mennyiségi, minőségi, és biztonságtechnikai feltételeinek javítása? Az egykori barakk helyén kerttel körülvett, föld-hővel, és napenergiával fűtött, hűtött kétszintes, hatszáz négyzetméteres irodaház hogyan nyújt kényelmes munkakörülményt az adminisztrációval foglalkozó alkalmazottaknak, a fizikai dolgozóknak pedig tiszta, rendes öltöző-, mosdó és ebédlő helyiségeket?

   

  Az épület mögött magasodnak a számítógéppel vezérelt keverőüzem cementsilói. A korszerű, ELBA EBCD 105 típusú, két köbméteres keverőgép frakcionált adalékból állít elő különböző összetételű betonokat, minősített receptúrák alapján.  A keverőkapacitás 105 m3/óra. A betonkeveréket télen forró levegő befújásával biztosítják, így a kiszolgálás, akár 20 fokos hidegben is zökkenőmentes. A megrendelőknél vagy saját munkahelyeken kimaradt, és a telepre visszahozott  betont, a transzportbetont szállító járművek rakfelületén, illetve tartályaiban maradt anyagot  egy mixer-mosó berendezésen keresztül  újrahasznosítják. Így a kimosott anyagok szétválasztásával és ismételt felhasználásával oldják meg, ezt  az építőiparban régóta meglévő problémát.

   

  A tágas telephely hátsó részében impozáns látványt nyújt a száz méter hosszú, harminckét méter széles, tíz méter magas, híddarukkal, két hitelesített digitális hídmérleggel felszerelt betonacél feldolgozó műhely.  Bár mindössze néhány munkás dolgozik az automata STEMA/ PEDAX gépekkel, ezek együttes kapacitása, átmérő függvényében 25-30 tonna/műszak. A számítógéppel irányított gyártásnak köszönhetően nagy vágási és hajlítási pontossággal dolgoznak, a korszerű optimalizálásnak köszönhetően minimális hulladék keletkezése mellett.

   

  A „régi” irodaház melletti egykori betonacélt feldolgozó daruzott csarnokban felújítás után, kiegészítő tevékenységként folyik a betonelemek gyártása. Ilyenek az előre gyártott elemekből a helyszínen könynyen, gyorsan összeállítható vízóra akna, a villanyóra tartó betongyámok, a trapéz szelvényű vasbeton kerítésoszlopok, az egyedi méretű akna fedlapok, és a nyugati exportra is gyártott, sertéshizlaldák részére készülő rácsos padlólapok. 

   

  A transzportbetont saját mixer, illetve billenős autóikkal, szállítják a megrendelőknek. A munkahelyi bedolgozáshoz a telep biztosítani tud, 24, illetve 32 méteres betonszivattyút. A beton adalékanyagát, a betonacél termékek anyagát, majd a kész terméket saját nyerges vontatókkal szállítják. A beton gyártási folyamata minősített rendszerben történik. Akkreditált, független külső laboratórium folyamatosan vizsgálja a minőséget. A telep kizárólag minősített anyaggal dolgozik. Cementet a váci DDC Kft.-től, adalékszereket a MAPEI Kft.-től, kavicsot, sódert pedig a Méhes, Lasselsberg, Dunai Kavicsüzemek, illetve a KöKa bányákból vásárolnak.

   

  Az említett nagyobb fejlesztésekre, gépek beszerzésére pályázatok elnyerésével jutottak forráshoz. Legutóbb, 2009-ben például a telephely felújításához, a betonelem gyártó gépsor beszerzéséhez a cég a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogató döntése alapján több mint 64 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült.  Ebből valósult meg a kényelmes, korszerű ügyféltérrel, talajszondás, hőszivattyús fűtési rendszerrel, hővisszanyerő szellőző berendezéssel ellátott, szép, üvegportálos irodaépület. A külső térburkolat és gazdaságos térvilágítás, zöld területek kialakítása pedig lehetővé tette az autók könnyebb mozgását a kulturált parkolást a telephelyen.

   

  A családi vállalkozás tagjai nem élnek hivalkodóan, nincsenek költséges hobbijaik, minden idejüket, erejüket továbbra is leköti a napi munka.

   

  – sámathy –

   

   

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей