• eyelash growth serum
 • Ma 2021. április 21., szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

   

  Kilenc évvel ezelőtt indítottuk el ezt a sorozatot. A nőnap hónapjában felkérünk bemutatkozásra három olyan köztiszteletnek örvendő hölgyet, akik az iparos társadalomban töltenek be vezető tisztséget. Lapzártánkig meg is érkeztek az írások, a egyikük bemutatását munkatársunk készítette el. Figyelemre méltó portrék rajzolódnak ki a sorokból. Őket és valamennyi nőolvasónkat köszöntse egy jelképes csokor virág!

   

   


  Tóth Katalin

  Országos Kozmetikus Ipartestület


  Fantasztikus kisugárzásától csak úgy izzik körülötte a levegő. Mindenkihez van egy-két kedves szava, természetes bája pedig hatalmas tudással párosul. A szakma elismert képviselője, nemzetközi színtéren is megbecsült hölgy: Tóth Katalin kozmetikus mester, az Országos Kozmetikus Ipartestület elnöke, a brüsszeli székhelyű Szépségipari Szakmák Nemzetközi Szövetségének (INFA) elnökségi tagja.


  Tóth Katalin egy háromgenerációs kozmetikus család képviselője, munkássága előtt nemcsak a vendégei, de kollégái és tanulóinak sokasága is tiszteleg. A szakma iránti alázatot és szeretetet szinte az anyatejjel szívta magába, hiszen ezt a gyönyörű, örök női hivatást édesanyjától, Tóth Ilonától tanulta. „Meghatározó volt, amit édesanyám munkája során láttam, egy életre belém ivódott, hogy milyen nagy szeretettel és figyelemmel fordult a vendégek felé, mely a kezelés során a szeretetteljes érintésben is visszatükröződött” – mondta el lapunknak a kiváló mesterkozmetikus. Édesanyja az elsők között lett kozmetikus magánvállalkozó - azaz „maszek” –, ami lehetővé tette, hogy akkoriban a korszak csúcstechnológiájának számító szépítő gépeket, kellékeket és alapanyagokat külföldről szerezzék be.


  „Gimnazista koromban a tanítás után az első utam rögtön a kozmetikába vezetett, hogy édesanyámat figyelhessem, és megismerhessem a szakma csínját-bínját. A szalonban csendesen szemlélődve sajátítottam el az egyes kezelések módját és a különféle masszázstechnikákat. A szó szoros értelmében ellestem a szakma alapjait” – osztotta meg velünk a szakma csúcsára vezető út első lépéseit az elnök asszony. Édesanyjával Bécsbe jártak ki a kezelésekhez szükséges alapanyagokért, melyekhez a természetesség jegyében már akkor is felhasználtak különféle zöldségeket és gyümölcsöket. „Imádtam krémeket készíteni! Emlékszem, nagypapámnak volt egy citromfája, amiről lelopkodtam a leveleket és beáztattam alkoholba… Fiatal lányként egy-egy jól sikerült kísérletem hatalmas sikerélményt jelentett, és az idő előrehaladtával fokozatosan erősödött bennem az az érzés, hogy a kozmetika által a világ szebbé tételét válasszam hivatásul”.


  Miután édesanyja megbetegedett, Katalin egyedül folytatta. A szakma fejlődésének szempontjából meghatározó pontnak tartja a professzionális kozmetikai cégek magyarországi megjelenését, amivel egyidőben az innovációra kész kozmetikusoknak el kellett dönteniük, hogy a külcsín és a belbecs vonatkozásában melyik cég mellett teszik le a voksukat. „Több évtizedes pályafutásom során mindössze három ilyen cégnek voltam az oktatója, nem csapongtam az egyes márkák között. Ha valamelyikük termékeinek, illetve technikáinak minőségéről meggyőződtem, akkor a marketing oltárán nem áldoztam fel saját lelkiismeretemet. Hosszú évek óta a Dr. Derm cég oktatókozmetikusaként a francia Thal'ion, Thali'sens és a német Jean D'Arcel márkák innovatív újdonságaival rendszeres külföldi továbbképzéseken ismerkedem meg, így kezelési kínálatunkat is folyamatosan bővítem.”


  Tóth Katalin szerencsés embernek tartja magát, hiszen a hivatása egyúttal a hobbija is. A szabadidejében és társadalmi munkában is ezzel foglalkozik, igaz, más-más megközelítésben. Az ezüst- és aranykoszorús kozmetikus mester munkásságát a szakma azzal ismerte el, hogy 2011-ben őt választották meg a MOSZI Országos Kozmetikus Ipartestület elnökévé. A németül és franciául folyékonyan beszélő ipartestületi vezető 2012-ben pedig a Szépségipari Szakmák Nemzetközi Szövetségének (INFA) elnökségi tagja lett – egyedüli képviselőként Magyarországról. Az elnök asszony egyéb szakmai feladatokat is ellát, ilyen például a tanulóképzés, a mestervizsgáztatás, alapító tagja a Mesterek Klubjának, továbbá rendszeresen publikál a Beauty Forumban és más szakmai lapokban, korábban pedig a Les Nouvelles Esthétiques c. francia szaklap magyar kiadásának főszerkesztője volt. Saját fejlesztésű holisztikus masszázstechnikáját cégfüggetlen tanfolyamok keretében oktatja .


  A közösségépítést rendkívül fontosnak tartja, ezért az ipartestületi klubéletet is felélénkítették annak érdekében, hogy helyet tudjanak adni a professzionális szakmai találkozóknak. Felvilágosító tevékenysége a szakmán is túlmutat: Nőnek lenni jó címmel megjelentetett egy CD-t, továbbá a szépségszakma trendjei iránt fogékony lakossági érdeklődők számára rendszeresen tart előadásokat – legutóbb a MOM Kulturális Központ Főként nőként elnevezésű rendezvényén Légy szép, és örülj! címmel –, amelyeken arról beszél, hogy mire érdemes figyelnie egy mai tudatos nőnek a szépsége érdekében. „Mindezek mellett azt gondolom, hogy a kozmetikus minden egyes alkalommal vizsgázik a vendége előtt, ezért fontos az állandó fejlődés és megújulás” – vallja a kozmetikus ipartestületi elnök.

   

   

  Török Gabriella

  Szentes és Vidéke Ipartestület


  Pécsett születtem 1963. április 2-án. Szüleimmel – akik szentesi illetőségűek – 1973-ban költöztünk ebbe a szép városba.

  Általános iskolai tanulmányaimat a pécsi Karikás Frigyes úti, majd a szentesi Kossuth téri általános iskolákban végeztem. Középiskolát 1978-1982 között a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán végeztem. Tanulmányaim után a helyi könyvesboltban dolgoztam három évet, majd 1986. január 15- én adminisztrátori munkakörbe a KIOSZ Szentesi Alapszervezetéhez jelentkeztem.


  1989. január 1-jétől a mindszenti alapszervezet titkára voltam, majd még az év végén ismét visszakerültem a szentesi iparos közösséghez. Ekkor a tagság létszáma  nálunk  729 fő volt.  Később  a kötelező kézműves kamarai tagság, ritkította sorainkat: 430 főre csökkent a létszám.

  Ipartestületünk élete mozgalmas volt:  rendszeresen tartottunk szakosztályi gyűléseket,  szerveztünk TIT előadásokat, adó- és társadalombiztosítási továbbképzéseket, feladatunknak tartottuk a kezdő iparosok felkészítését. Volt számos  közös kirándulásunk, ahol nagyon jól összekovácsolódott az iparosság. Az új adórendszer bevezetését követően azonnal vállaltunk, hogy az ipartestületnél végezzük a tagok részére a könyvelést.


  1992 őszén akkori kolleganőm sajnos elhunyt, így az elnökség engem bízott meg az irodavezetői teendők ellátásával. Közben két évig a Csongrád Megyei Kézműves Kamara Szentesi Kirendeltség vezetőjeként is dolgoztam mellékállásban,  ezt a  munkát a kereskedelmi és iparkamarával való összevonásáig végeztem.

  Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen húsz évig Bőhm Sándor elnök mellett dolgozhattam. Ő 2009-ig  állt az ipartestület élén és a mai napig kiveszi a részét a közösségi munkában,  több ciklus óta az IPOSZ Felügyelő Bizottságának alelnöke. E tisztségéből következően nekem is naprakész információim voltak a szövetség munkájáról, ami a helyi dolgok intézésben segítséget jelentett. Munkámat 2003-ban IPOSZ-díjjal ismerte el az országos elnökség.


  Nagy változás  és kihívás volt számomra a 2007. év,  amikor  13 év után megvált tőlünk a munkatársnőm, és egyedül vittem fél évig az ipartestület minden munkáját. Ezt követően öt év alatt négyen próbálták elsajátítani az elvégzendő feladatokat, de - tisztelet a kivételnek - mindannyian feladták.

  Így 2011 októberétől ismét egy személyben látom el a teendőket: úgymint az iparosok, kereskedők könyvelését, a bérszámfejtést,  az adó és tb ügyintézést. Azután vannak még hivatalsegédi teendők, takarítás, rendezvényszervezés. Székházunk  nagytermét a kihasználtság érdekében bérbe adjuk,  50 főig bármilyen rendezvényre.


  Amikor az Iparos Újság főszerkesztője felkért egy bemutatkozó írásra, azt sem tudtam hol kezdjem. Végül sikerült összehoznom. Befejezésül anynyit, örülök annak, hogy 27 éve ezt a munkát választottam, és remélem, hogy a sok gond közepette még sokáig nyújthatok segítséget tagjainknak, akiknek létszáma sajnos egyre fogy. Ám bízom az elnökséggel együtt abban, hogy a naprakész segítségnyújtás, a szorgalmas munka, a közösségépítő igyekezet újabb tagokat hoz sorainkba.

   


  Szilágyiné Nagy Margit Judit

  Gárdonyi Ipartestület


  Vácon születtem, 1961. február 16-án, majd 1979-ben Agárdra költöztünk. Az általános iskola befejezése után Székesfehérváron gimnáziumban folytattam tanulmányaimat és pedagógia szakon végeztem Már akkoriban nehéz volt a szakmában elhelyezkedni, így kerültem az Agárdi Állami Gazdaság pénzügyi osztályára, ott dolgoztam három évig. Majd 1980-ban férjhez mentem, két lányom született, akik már felnőttek. A gyes után egy biztonságtechnikai cégnél dolgoztam, mint ügyintéző, a cég megszűnt így munka nélkül maradtam. Több időm maradt arra, hogy az eddig csak hobbi kutyatartás, megélhetési forrássá váljon számunkra. Ezután hosszú éveken keresztül számos hazai és nemzetközi kiállításon győztes kutyát sikerült tenyésztenünk.


  Mivel családunkban és ismeretségi körünkben sok iparos van és volt, így gyakorlatból tudtam,  milyen sok és szerteágazó dolog nehezíti az iparosok életét.  Mindig is az optimális megoldásokat kerestem a beszélgetések során felvetett problémákra, amit az iparosok sokszor meg is fogadtak. Így nem volt meglepő számomra, hogy az akkori elnök Marosdi János megkeresett, pályázzam meg az éppen megüresedett irodavezetői állást. Önéletrajzom benyújtását követően egy személyes elbeszélgetés után pár nappal értesítettek, hogy sikeresen elnyertem az irodavezetői állást. Így 1997. március 17-e óta én töltöm be a Gárdonyi Ipartestület irodavezetői posztját.


  Munkám kezdetekor nagyon sok segítséget és támogatást kaptam Marosdi Jánostól, Rauch Antaltól és Nagy Lajostól, az akkori vezetőség tagjaitól ahhoz, hogy a Gárdonyi Ipartestület irodája közelebb kerüljön a tagsághoz és hatékonyabban lássa el feladatait. A szigorúan vett szakmai feladatokon kívül sikerült megerősíteni az emberi kapcsolatokat is. A tagság létszáma nőni kezdett, mivel felismerték, hogy irodánk  ügyes-bajos dolgaikban valódi segítséget tud nyújtani. Kapcsolatrendszeremet igyekeztem, és sikerült is olyan módon bővíteni, hogy az az iparosok hasznára váljon.


  Több komolyabb anyagi beruházást igénylő programot sikerült végrehajtani. Közülük talán a legfontosabbat az irodaház átépítését emelném ki, mely nagyban megkönnyítette a későbbi munkánkat. Számos olyan program született, ami különösebb anyagi forrást nem igényelt, de rengeteg időt és energiát igen. Ezek közül huszadik alkalommal megrendezett, immár hagyományossá vált iparos bált és a Dávid Zoltán elnök által kezdeményezett nyári bográcspartit említeném meg, melyeken száz fölötti létszámmal vesznek részt.


  Ennyi feladatot részmunka időben nem lehet elvégezni, de a tagok tudják, hogy munkaidő után is megkereshetnek, a nekik megfelelő időpontban próbálok segítségükre lenni. Az elvég-zett munka elismeréseként 2005-ben IPOSZ-díjat vehettem át. Munkám kezdete óta a negyedik elnökkel dolgozom együtt, 2012 óta  mint alelnök. A jelenleg Krár Ferenc elnök irányításával működő vezetőség a legnagyobb feladatának tartja, hogy  az iparosoknak a jelenleg hatályban lévő jogszabályokat átláthatóvá és érthetővé tegye, és a szakmai fejlődésükhöz szükséges háttér információk eljutassa. Ebben hathatós segítséget kapok a jelenlegi elnökünktől és a már leköszönt elnökeinktől: Rauch Antaltól, Dávid Zoltántól.

   


   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей