• eyelash growth serum
 • Ma 2021. április 21., szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Műanyag légzáró profil – amikor minden más módszer csődöt mond

   

  Kellő menedzseléssel világsiker is lehetne!

   

  A növekvő fűtési költségek miatt napjaink örökzöld témája a meglévő épületek utólagos hőszigetelése és a régi, huzatos ablakok, ajtók tömítése. Ez utóbbiaknál a legegyszerűbb, leggyorsabb, legolcsóbb, és leghatásosabb a HUZAT-STOP felszerelése. Alkalmazásával közel ötven százalékkel csökkenthető a légáteresztés, változatlan fűtés mellett 3-5 fokkal emelkedik a belső tér hőmérséklete, mellesleg csökken a zaj, és helyiség  porosodása.


  Sokan foglalkoznak az elöregedett, vetemedett, deformálódott nyílászárók helyrehozatalával, utólagos tömítésével. Az épületasztalosok mellett önálló vállalkozások kínálnak ilyen szolgáltatásokat különböző anyagú tömítő szalagok felragasztásával, profilok, helyszínen mart hornyokba elhelyezésével. Ám sokszor mégsem adnak tökéletes megoldást, mert a túlzottan vetemedett ablakkeretek, ajtók eltérő nagyságú réseit nem képesek megfelelően zárni ezek a műszaki megoldások.


  Ilyenkor fordulnak a mesteremberek az univerzálisan alkalmazható, régi, magyar szabadalom alapján gyártott HUZAT-STOP rendszerhez, amely más módon képes lezárni nagy réseket is. Már amennyiben ismerik ezt a zseniálisan egyszerű, könnyen felszerelhető, mégis nagyon jól használható terméket.


  A műanyag légzáró profil felszerelése nem igényel különösebb szakértelmet, minden fából és műanyagból készült ablak és ajtótípushoz használható. Az időjárásálló szigetelőrendszer két részből áll.


  Az egyik az U alakú kemény, de rugalmas tartósín, a másik a légzárást biztosító, legyező alakú, elasztikus tömítő profil.  Az U profilt a nyílászáró tokjának a nyitással ellentétes oldalára szerelik fel, 10 – 20 centiméterenkénti tűzéssel vagy szegezéssel. A már felrögzített tartóprofilba belenyomkodják a rugalmas, puha műanyag profil lábrészét úgy, hogy a tömítést végző legyező formájú nyelv a zárt állapotú nyílászáró szerkezetnél a légáteresztő hézagot letakarja. A tömítést tartó profilt az adott nyílászáró hézag-eltéréseinek megfelelően úgy helyezik fel, hogy a tömítés tökéletesen takarja le a zárt ablak, ajtó légáteresztő réseit, jó zárást biztosítva ezzel.


  Mivel a tömítés nem a szárny és tok közé kerül, a szerkezet működését nem akadályozza, nem kívánja meg a nyílászárók után-szabályozását, nincs szükség különösebb passzításra vagy más, durva  beavatkozásra, így a munka nem jár hulladék, illetve porképződéssel. Festéskor a szigetelő lágyprofil a tartóvályúból kiemelhető, majd a festék megszáradása után a tartó részbe újra visszahelyezhető, véletlenül bekövetkező sérülés esetén könnyen cserélhető, pótolható.


  A HUZAT-STOP barna és fehér színben kapható, a tartóprofil két méteres szálakban, a lágy tömítő-profil 20 méteres tekercsekben kerül forgalomba, de a megrendelő kérésére ettől eltérő méretek is vásárolhatók.


  Sajnos üzletekben, barkács boltokban nem találkozhatunk a HUZAT-STOP-pal, mert oda bejutni egy hazai kis gyártónak a tetemes polcpénz és marketingkiadások miatt szinte reménytelen. Nyílászárók passzításával, réstömítésével foglalkozó vállalkozásoktól (már amelyik ismeri és dolgozik ezzel a megbízható rendszerrel) lehet kérni a szolgáltatást, vagy közvetlenül a gyártó (Plastline Kft., www.plastlinekft.com)  még raktáron meglévő készletéből lehet beszerezni a HUZAT-STOP-ot 400 Ft körüli folyóméter áron.


  Ha a készlet elfogy, lehet hogy ez remek termék hiánycikké válik. Ugyanis a télikertek szerkezeti elemeit, különleges profilokat és műanyagokat döntően exportra gyártó, Balatonfűzfőn működő üzemnek néhány száz méterért nem rentábilis beindítani a komoly átállási költséggel járó gyártást. Akkora kockázati tőkéje pedig nincsen, hogy csak raktárra gyártson le több ezer méter tömítőt. Megoldást jelentene talán, ha a HUZAT-STOP-pal dolgozó mesterek országosan összefogva rendelnének meg tekintélyesebb mennyiséget, vagy ha ez a szigetelési rendszer valamilyen módon bekerülne az kormány lakossági energiatakarékosságot támogató programjába, illetve az önkormányzatok fűtést támogató szociális programjába.


  A HUZAT-STOP ötlete Véghné Reményi Mária vegyészmérnök és Lakatos Gyula faipari mérnök fejében született meg, a fejlesztés a Műanyagipari Kutató Intézet munkatársaival együtt történt. A kifejlesztett termék légzárási tulajdonságát ablak szerkezeten az ÉMI vizsgálata igazolta. A gyártáshoz a szerszám kifejlesztése és a gyártás  megvalósítása pedig Töreki Gyula gépészmérnök műanyagipari szakember nevéhez fűződik. Véghné évtizedekig dolgozott kutatóként a Faipari Kutató Intézetnél, rengeteg faipari terméket, technológiát ismert meg. Később az Épületasztalos és Faipari Vállalatnál volt vegyész technológus, ahol igen széles területen, a műszaki fejlesztéstől a beruházásig tevékenykedett. 1989-ben Lakatos Gyulával megalapították a Julius R Szakértői Mérnökiroda Bt.-t, ahol fa, műanyag, kenderipari műszaki fejlesztéseket, kutatásokat végeztek.


  A HUZAT-STOP alapötletét azon egyszerű gyakorlati tapasztalat adta, miszerint az elöregedett fa nyílászárók gyakran pontatlanul csukódtak, s ezt a gondot nem mindig lehetett orvosolni az addig elterjedt, hagyományosan alkalmazott tok és szárny(ráma) közé kerülő utólagos tömítési módszerekkel. A szöveges leírás, és a rajzok alapján Töreki Gyula, a Plastline Kft. akkori vezetője készíttette el a gyártó szerszámokat, közösen kísérletezték ki a gumiszerűen elasztikus lágy PVC receptúráját,  és le is gyártottak több tízezer métert a termékből amit, számos  főleg középületnél, családi háznál sikerrel szereltek fel. Ma már még tartósabb és rugalmasabb anyagokat is tudnának használni ehhez a gyártmányhoz, ha nagyobb vevői igény jelentkezne rá.  Jó referenciának tekinthető hogy, Töreki úr húsz évvel ezelőtt a saját házának bejárati ajtajára szerelt fel HUZAT-STOP-ot, ami mai napig jól szigetel. Véleménye szerint amellett hogy hasznos a termék, bizonyos esztétikai funkcióval is bír, hiszen szép, dekorációszerű, filigrán keretet ad az ajtónak, ablaknak.


  Véghné jelenleg az önkormányzatok szociális támogatási programjába próbálja bevinni ezt az energiatakarékosságot segítő terméket. Az önkormányzatok sok helyen tűzifával támogatják telente a rászorulókat, miért ne lehetne a fűtési költséget csökkentő HUZAT-STOP-ot, és annak felszerelését is egyfajta társadalmi, szociális segítségként adni?

   


  -sthy-

   


   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей