• eyelash growth serum
 • Ma 2021. április 21., szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Személyes elektronikus levelezésünk céljára, de akár üzleti levelezésre, kapcsolattartásra is nyithatunk e-mail fiókot ingyenes szolgáltatónál.

   

  Mire jó az e-mail?

  Ha e-mail postafiókkal rendelkezik, kihasználhatja az elektronikus levelezésben rejlő előnyöket, és könnyen részt vehet az internetes kommunikációban, akár otthonról vagy üzletéből, ha rendelkezik internet előfizetéssel, vagy például egy internet kávézóból. Gyorsan és postai költségek nélkül levelezhet rokonaival, barátaival vagy kapcsolatot tarthat üzleti partnereivel, ügyfeleivel.
  E-mail címe megadásával hírlevelekre, információs szolgáltatásokra jelentkezhet, melyek legtöbbjét ingyenesen veheti igénybe. Részt vehet ún. közösségi oldalakon, ahol barátokkal tarthatja a kapcsolatot, régi ismerősöket kereshet, vagy ismerkedhet. Leírhatja véleményét, hozzászólhat a témához vagy információt cserélhet, kérdést tehet fel a fórumokban, blogokban. Tájékozódhat, ügyintézhet, pl. e-mailben ajánlatot kérhet vállalkozásoktól, vagy információért fordulhat szervezetekhez.
  Számos internetes szolgáltató elektronikusan igénybe vehető (letölthető vagy weboldalon keresztül elérhető), praktikus szolgáltatásokat kínál, teljesen ingyenesen, vagy az alapszintű verzióban díjmentesen. Ilyenek például a letölthető, majd internetkapcsolattal működő üzenetküldő ill. internet-telefonálásra alkalmas programok (Windows Messenger, Skype), vagy a weboldalon keresztül működő, saját azonosítóinkkal (e-mail cím vagy felhasználónév és jelszó) elérhető személyes naptár (Google Calendar, Yahoo!Calendar). Ráadásul az ilyen szolgáltatások közül sokat az ingyenes e-mail szolgáltatást kínáló nagy internetes cégek nyújtanak, így a náluk e-mail fiókkal rendelkező felhasználók ezekhez külön regisztráció nélkül, az e-mail fiókjukhoz használt névvel és jelszóval hozzáférhetnek.

  Tehát az internetes kommunikációban lényegében az e-mail címe „azonosítja” Önt.

  Első lépésként ki kell választania az Önnek szimpatikus e-mail szolgáltatót. De azt is megteheti, hogy több e-mail szolgáltatónál is nyit postafiókot, így több e-mail címe is lesz.

  Hogyan válasszon a különböző ingyenes levelező rendszerek között?

  A legnépszerűbb ingyenes e-mail szolgáltatók alapvetően hasonló lehetőségeket kínálnak a felhasználóknak, és attól függően dönthet közöttük legegyszerűbben, hogy Önnek mire van szüksége, milyen célra használná az e-mail fiókját.
  Milyen fő szempontokat vehet figyelembe, mikor a különböző szolgáltatók e-mail rendszerei között választ?
  Megnézheti például, hogy a levelező rendszer „tud-e magyarul”, tehát magyar nyelven elérhető-e.
  Rendelkezik-e egyszerű, letisztult, felhasználóbarát kezelőfelülettel, amivel könnyű az e-mail fiók használata és az eligazodás benne.
  Igényel-e Ön plusz funkciókat, beállítási lehetőségeket, amivel személyre szabhatja az e-mail fiókját és leveleit – ez érdekes lehet mondjuk üzleti levelezés esetén, de akár egy baráti meghívót is lehet, hogy szeretne különleges szerkesztéssel, színekkel vagy képekkel kiegészítve elküldeni.
  Nagyobb internetes szolgáltatók, ahogy korábban említettem, kifejlesztenek olyan, weboldalon keresztül elérhető szolgáltatásokat („alkalmazásokat”) is, amiket a náluk e-mail fiókkal rendelkező felhasználók külön regisztráció nélkül is – szinte az e-mail fiókhoz tartozó extraként – elérhetnek felhasználónevükkel és jelszavukkal. Az e-mail szolgáltató kiválasztásakor mérlegelheti azt is, hogy Önnek az ilyen, „webes” alkalmazásokra szüksége lesz –e.
  És dönthet persze aszerint is, hogy melyik e-mail szolgáltatót használják legtöbben az ismerősei közül, melyik a legnépszerűbb a körükben, tapasztalataik alapján melyiket ajánlják (persze a saját szempontjaik szerint, és az nem biztos, hogy Önnek is a legmegfelelőbb).
  Végül megemlítem az adott szolgáltatónál regisztrálható e-mail cím „végződés” szempontját is: néhány szolgáltatónál több e-mail cím végződés közül is választhat az e-mail fiókot regisztráló, így a felajánlott lehetőségek listájából amellett dönthet, ami közelebb áll az Ön érdeklődéséhez (pl. nevére vagy mondjuk a születési évére utaló végződés), esetleg cége tevékenységéhez.

  Lássuk mit nyújtanak a legnépszerűbb e-mail szolgáltatók, ha a fenti szempontokat nézzük.

  Gmail (Google Mail) – www.gmail.com
  A Google internetes vállalat által kínált e-mail rendszer.
  Magyar nyelven elérhető.
  Kezelőfelülete egyszerű, szinte puritán, kevés grafikával és a legszükségesebb elemekkel.
  A Gmail lényegesebb plusz funkciói az óriási tárterület, az összetartozó üzenetek és válaszok csoportba rendezése, a levelek közti keresési lehetőség a beépített Google keresővel, és a jól működő levélszemét szűrő.
  A kapcsolódó webes alkalmazások tekintetében listavezetőnek nevezhető: Google Talk azonnali üzenetküldő, saját Google Naptár, személyre szabható Google Kezdőoldal, a Google Dokumentumok interneten elérhető dokumentumszerkesztő és táblázatkezelő, és további alkalmazások.

  CitroMail – www.citromail.hu
  Népszerű magyar levelezőrendszer.
  Bár tárterülete nem a legnagyobb, kedves megjelenésű, barátságos kezelőfelülettel rendelkező e-mail rendszer. Funkciói között megtalálható az óriásmelléklet (1 GB) csatolási lehetőség, a spamszűrés, és a mappák létrehozása a levelek rendszerezésére.

  Indamail – www.indamail.hu
  A magyar Index internetes hírportál ingyenes levelezőrendszere.
  Az e-mail fiók regisztráció egyben hozzáférést jelent az Inda további, főként közösségi szolgáltatásaihoz is, ilyenek például az IndaFon internetes telefon, chat és sms, az IndaFotó és IndaVideó fotó- és videómegosztó portálok, vagy a Blog.hu, ahol saját internetes naplót vezethet.
  Az e-mail rendszer kezelőfelülete ugyancsak egyszerű, letisztult, és felhasználóbarát, jól elkülönített kezelő-elemekkel, gombokkal.
  Rendelkezik minden lényeges alapvető funkcióval: levélszerkesztés, spamszűrés, levelezési beállítások, címjegyzék. 2 GB tárhelyet biztosít, és akár 1GB-os melléklet is csatolható a levelekhez.
  Az Index hírportál internetes magazinjainak elnevezése szerint több e-mail végződés lehetőséget is ad.

  Yahoo! Mail – www.yahoomail.com
  A Yahoo! internetes kereső és portál e-mail szolgáltatása.
  A Gmail mellett ez a másik nagyon gyakori e-mailező, azonban angol nyelven érhető el.
  Tudásában is hasonlít a Gmailhez, persze a saját Yahoo!-s szolgáltatásokkal, alkalmazásokkal. Különleges funkciója a korlátlan tárterület.

  [freemail] – www.freemail.hu
  A freemail a magyar [origo] hírportál ingyenes e-mail szolgáltatása.
  Kezelőfelülete kezdőoldala valamivel kisebb, mint a többi internetes levelezőnek (keskeny képernyős), de az eligazodást ikonok, grafikák is segítik a navigációs „füleken” és a tartalmi „dobozokban” is.
  Plusz funkció a [freemail] felhasználók közötti keresés lehetősége, és igénybe vehető egy SMS-értesítés szolgáltatás is az új levelek érkezéséről, hogy ne kelljen a gép előtt ülve várni a fontos üzenetekre (bár ez a szolgáltatás fizetős, a 10 SMS-t tartalmazó csomag ára 480 Ft).
  A levelezőbe integrált szolgáltatásként gyorshívó (a levelezőpartnerek közt) fotótár és képeslapküldés érhető el.

  A www.ingyenmail.lap.huoldalon az összes ingyenes e-mail szolgáltatót megtalálhatja egy gyűjteményben, és kedvére válogathat közülük.

  Sok sikert az e-mailezéshez!

   

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей