• eyelash growth serum
 • Ma 2021. április 21., szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

   

  Április végén  tartotta éves küldöttgyűlését az Érd és Környéke Ipartestület. A rendezvényen elfogadták a 2013-as költségvetést, módosították a szervezet alapszabályát és átadták a több évtizedes ipartestületi tagságért járó elismeréseket.

   

  Az összejövetelen felszólalt T. Mészáros András polgármester is, aki önkormányzati segítséget ajánlott fel a vállalkozóknak az uniós pályázatokon való részvételhez szükséges felkészüléshez. Csóli Csaba, az ipartestület ügyvezető igazgatója elmondta: az elmúlt év nem hozott nagy meglepetést.


  – Tavaly is tisztában voltunk a gazdasági helyzettel, tudtuk, hogy az ipartestület sem tudja azokat az eredményeket hozni, mint korábban. Egykor jelentős megtakarításunk volt, most pedig a túlélésért küzdünk, ezzel együtt minden a várakozásnak megfelelően zajlik.


  Az idei év kihívásokat is tartogat: a törvényi szabályozás változása miatt jobban kell támaszkodnunk a befolyó tagdíjakra, mint korábban. Az ipartestület nagyon komoly eredményeket ért el az érdekképviselet területén, ám a tagok az önkéntes tagdíjakat gyakran nem kívánják vagy nem tudják befizetni. A tagdíj beszedését meg kell oldanunk – jegyezte meg Csóli Csaba, hozzátéve: a küldöttgyűlésre meghívta különböző országos érdekképviseleti szervezetek vezetőit is, hogy közösen gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy megszülessen egy érdekképviseleti törvény, ami biztosítja az érdekérvényesítést és az ezen munkálkodók megélhetését is. Ezt a törvényt húsz éve hiányoljuk - jegyezte meg az ügyvezető igazgató.


  A küldöttgyűlésen elsőként Szabó István elnök tartott beszámolót a 2012-es eseményekről. Kiemelte egyebek közt azt az ötnapos szabadkai vásárt, amelyen az ipartestület képviselői érdi és környékbeli vállalkozók termékeit mutatták be, nagy sikerrel. A testület tagjai részt vettek egy vajdasági kiránduláson is. Emellett kitért arra is, hogy a vállalkozási céllal használt ingatlanok adómértékének könnyítését az ipartestület kezdeményezte az önkormányzatnál, és az egyeztetések sikerrel jártak.


  – Meg kell említeni még azt is, hogy Csóli Csaba ügyvezető igazgató elnyerte a VOSZ Év Vállalkozója Díját – zárta szavait az elnök. Az ügyvezető beszámolójában azt emelte ki: a költségvetés tartása mellett legfontosabb feladat a négyszáz tagból álló testület közösségének egyben tartása, illetve a tagok által igényelt szolgáltatások – jövőben is ingyenes – biztosítása. Csóli Csaba tájékoztatta a küldötteket arról is, hogy az ipartestület immár közhasznú egyesületként működik, és jövőre a tagok a személyi jövedelemadó 1 százalékát felajánlhatják a szervezetnek. Az ügyvezető azzal zárta szavait, hogy az ipartestület Érd város legnagyobb baráti társasága, és nagyon örvendetes, hogy egyre több fiatalt látni a tagjaik között.


  A küldöttgyűlésen meghívott vendégként T. Mészáros András polgármester is részt vett, aki úgy vélekedett: a kisvállalkozások jövőre már pozitív változásokat tapasztalhatnak.


  – Most készülünk fel a 2014-től 2020-ig tartó uniós költségvetési időszakra. E tekintetben Pest megye nincs túlságosan előnyös helyzetben, de a kormány szándéka az, hogy az európai uniós pénzek mintegy 60 százalékára a kis- és középvállalkozók pályázhassanak. Érdemes időben foglalkozni ezzel a lehetőséggel, hiszen felkészülés nélkül nagyon nehéz megnyerni ezeket a pályázatokat. Érd önkormányzata az elmúlt években jelentős uniós forrásokat nyert el. Szeretném felajánlani az önkormányzat, illetve a pályázatírói csoport segítségét az ipartestületnek. Ezen kívül a Pest Megyei Közgyűlés gazdaságfejlesztésre szakosodott munkaszervezete is segíthet azzal, hogy bemutatja a különféle lehetőségeket, hogy a helyi vállalkozók megismerkedhessenek az uniós pályázatokkal – mondta T. Mészáros András. A vállalkozási céllal használt ingatlanok helyi adójával kapcsolatban a polgármester elmondta még: a rendeleten nem kívánnak változtatni.


  A küldöttgyűlés végén 55, 40, illetve 25 éves ipartestületi tagságáéért vehetett át elismerést tizenhat vállalkozó, mester. Mocsári Gábor fuvarozó – aki egyedüliként 55 éve tagja az ipartestületnek – nevében unokája vette át az oklevelet.

   


  Szöveg és fotó:


  Ádám Katalin

  (A tudósítás először az

  Érdi Újságban jelent meg.)

   


  Elismerések a munkáért


  55 éves ipartestületi tagságért


  Mocsári Gábor fuvarozó


  40 éves ipartestületi tagságért


  Kujáni Ferenc víz-, gáz-, központifűtés-szerelő mester

  Schrödel Lajos kőfaragó mester

  Nagy István orvosi műszerészmester

  Deák László autószerelő mester

  Kovács László géplakatos mester

  Simon Miklós lakatosmester

  Lovász Attila fapadlózó, burkoló mester

  Turáni Antal optometrista, látszerész mester

  Pataki János cukrászmester

  Varga Miklós karosszéria lakatosmester


  25 éves ipartestületi tagságért


  Ridács Sándor villanyszerelő mester

  Csobán Antal víz-, gáz-, központifűtés-szerelő mester

  Mile Károly kőművesmester

  Erdélyi Sándor kőművesmester

  Száva József asztalosmester

   


   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей