• eyelash growth serum
 • Ma 2021. április 21., szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Sok látogatót vonzott az április első hetében megrendezett nemzetközi építőipari szakvásár, a Construma. Az építőipari ágazatok szakembereit, mesterembereket és építkezni, felújítani készülő vásárlókat számos érdekes téma, konferencia várta, mint például a tartós rezsicsökkenéssel járó technológiák ismertetése, a fenntartható építőipar, a megújuló energiák használatának lehetőségei stb.

   

   

   

  Látogatásunk során több újdonságra is felfigyeltünk melyeket most megosztunk olvasóinkkal.

  A hatékony homlokzati hőszigetelés azon túl, hogy jelentősen csökkentheti a fűtésszámlát, a környezetet is védi. A nem megfelelően szigetelt falak miatt ugyanis megnő a ház energiaigénye, és ezzel együtt a károsanyag-kibocsátása is. Sokféle szigetelés közül választhatunk manapság. A közismert polisztirol lapokkal szemben azonban a grafitos táblák közel húsz százalékkal kedvezőbb hőszigetelő képességgel rendelkeznek, érdemes tehát ezt választani.


  Sokan ismerik és építkeztek már az Ytong könnyű, jól szigetelő pórusbeton blokkjaival. E barátságos, könnyen megmunkálható építőanyag család sorába nemrég érkezett meg multipor márkanévvel forgalmazott „hőpáncél”, melyet belső falfelületek utólagos hő-szigetelésere is ajánlanak a szakemberek. Erős lambda értékével és nedvesség, légpára pufferoló tulajdonsága révén megakadályozza a falak penészedését, s egyben megoldást kínál a nagyvárosi tömbházak falainak hőszigetelésére is.


  Már kapható hazánkba a hőszigetelő anyagok világbajnoka, az aerogél. Az aerogél szigeteléseket Amerikában a NASA fejlesztette ki űrhajók hőszigeteléséhez. Egy szilíciumdioxid alapú anyagról van szó, melynek a tömege 0,01 g köbcentiméterenként, szinte a levegővel azonos fajsúlyú. Nagyon nagy a hő-ellenállása, rendkívül alacsony a hővezetése (lambda=0,0131 W/mK), ugyanakkor nem öregszik, nem penészedik, víztaszító, nem szeretik a rágcsálók, rovarok, és teljes egészében újrahasznosítható. Készül belőle az üveggyapot állagára emlékeztető vékony paplan változat, továbbá préselt, valamint többrétegű préselt tábla. Sajnos egyelőre igen magas ára miatt csak olyan (műemléki) helyek hő-hídjainak megszüntetésére használják, ahol a vastag hagyományos szigetelés nem járható út.


  Villámgyorsan szárítja kezünket kézmosás után a vízcsap. Nem tévedés, nem elírás: a Dyson Airblade elnevezésű forrólevegős kézszárító olyan kisméretű, ugyanakkor nagy teljesítményű készülék, ami beépíthető a csaptelepbe, s így egyazon eszköz két funkciót lát el. Áráról nincs információnk, feltételezhető, eleinte közületeknél, szállodákban, éttermekben, egészségügyi intézményekben fog elterjedni.

  Ha már szárításról szólunk, érdemes megemlíteni a Revolútio 2000 nevű magyar, zalaegerszegi céget, amely saját innovációja alapján nagyméretű vákuumos szárítókamrák faanyagok gyors szárítására. A fekvő tartály alakú REVACK elnevezésű nagy kamrában négyszer rövidebb idő alatt száradnak feldolgozás-késszé a különböző faanyagok a bútorkészítők örömére.


  Harmadik generációs hőszivattyúként reklámozza egy magyar importős forgalmazó az úgynevezett termodinamikus szolár panellel felszerelt fűtési rendszert. Ez a rendszer a környezeti levegőből és a gyenge téli napsugárzásból nyeri ki a hőenergiát – némi villamos energia befektetés árán. A mindössze 8 kg-os feketére festett, 200x80 cm-es panelek még felhős, esős, borús időben és éjszaka is képes begyűjteni a környezet energiáját.


  Nagyszerű újdonsággal jelent meg a Barabás térkő-gyártó cég. A Perfettó gánitkő elnevezésű termék ránézésre nagyon hasonlít a valódi gránitra, ugyanakkor az azonos vastagságú gránit árának negyedéért megvásárolható. A hosszú életű, fagy és vízálló betonelemekből kerti teraszok, utak, járdák építhetők. A gyártási technológia formabontóan innovatív egyedisége miatt jelenleg szabadalmi eljárás alatt áll.


  Szagtalan WC. Néhány éve bemutattuk egy győri feltaláló hasonló szerkezetét, ami szintén a szennyvízcsatornába szívja el a csészéből a kellemetlen szagokat. Amint belép valaki a kabinba, a mozgásérzékelős elektronika indítja az elszívást s amikor becsukja maga mögött az ajtót, leáll a ventilátor. Most egy nyíregyházi cég, a BT and Sons kft. jelentkezett szagtalan toalettel. A feltaláló szerint ez a készülék több ponton is eltér a másiktól, mely megoldásokat szabadalom védi. Lényeges eltérés, hogy biztosabban működik benne a szagok visszaáramlását megakadályozó vízdugó, mert az idővel elöregedő gumiharang helyett itt üvegpohár végzi a munkát időtlen időkig. A másik fontos eltérés, hogy egy ötletes műszaki megoldás révén minden lehúzáskor megújul a vízdugó és sosem szárad ki. A harmadik ötlet pedig a kéményekből való égéstermék visszaszívó hatást küszöböli ki. S végül, ami szintén erős érv, amellett, hogy aki szagtalan WC-t szeretne otthonába telepíteni: a nyíregyházi feltalálótól olcsóbban hozzájuthat.


  Nagyteljesítményű, „panoráma” kandallót épített igényes fogyasztóknak, nagy családi ház befűtéséhez a Tűszfészek Cserépkályha és Kandallóépítő Kft. A kétszemélyes kis családi cég a piaci árak feléért képes kivitelezni ezt a reprezentatív fűtőberendezést, amiből egyet már el is adtak egy budai villa tulajdonosának.


  Ez a láthatóan kis készülék képes befűteni egy nagyméretű lakást a gáztüzeléshez képest 40 százalékkal olcsóbban. A hőszivattyúk hatásfokával vetekszik, ugyanakkor nem kell hozzá talajszonda, talajkollektor, mivel egészen más elven nyeri az energiát. Kavitációs kazánról már írtunk egyszer a lapunkban, nos itt is hasonló az elv, csak mozgó, forgó, elkopó propellerre sincs szükség, ami az összeomló buborékokat kelti a vízben. Ebben egy 20 kilohertzes ultrahangos rezonátor kelti a buborékokat az elektródák felületén. A fellépő Casimir effektus hatásaként plusz energia keletkezik. A nagyfrekvenciás indukciós kazánt egy Amerikában élő magyar feltaláló gyártja, és már hazai forgalmazója is van.

   

  Sámathy

   


   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей