Oldal kiválasztása
A Psyche űrszonda 31 millió kilométerről küldeni macskatartalmat a Földre.

Egy Macska miközben egyre vadászik Lézeres pont videókat . Millió ilyen dolog van az interneten. Ez 15 másodperces macskatartalom azonban valami különleges. A klipet készítette a NASA „Psyche” űrszonda lézerrel küldték a Földre. A Űrszonda úton van az egyik felé azonos nevű aszteroida és jelenleg is 31 millió kilométer távol tőlünk.

Kommunikációs rendszer tesztelése

Mögött Macska videó a kommunikációs rendszer „Mélyűr-optikai kommunikáció” (DSOC). Lézerrel küld adatokat a Földre, és novemberben fedezték fel először a amerikai űrügynökség tesztelve. A nagy felbontású videót az űrszondán tárolták az indulás előtt, és december 11-én sugározták „Repülési lézer adó-vevő” azt a földre. A közelben kibocsátott lézersugár Infravörös spektrum és volt egy 267 megabit/s adatátviteli sebesség.

Ezen keresztül fogadták Hale teleszkóp Kaliforniában. Hangos Ryan Rogalina lézeres kommunikációs projekt vevőelektronikai menedzsere, képes volt rögzíteni a macskavideót „annak ellenére, hogy a távolság több millió kilométer […] gyorsabb, mint a legtöbb szélessávú internetkapcsolat továbbítani kell”. A Az átvitel időtartama csalás 101 másodperc.

Energiahatékonyság és nagyobb adatátviteli sebesség

Nem ez az első eset, hogy a NASA optikai kommunikáció használt. Mostanáig A kísérletek száma a következőre redukálódott: alacsony földpálya vagy a Távolság a holdtól. Az újdonság az optikai kommunikáció a Mély űrmint a Psyche űrszonda esetében.

A lézeres kommunikáció az energiahatékonyabb, mint a rádiókommunikáció és lehetővé teszi az egyiket 10-100-szor nagyobb adatátviteli sebesség. A Hátrány A lézer alapú kommunikáció azonban azt jelenti, hogy az adót és a vevőt pontosan egymáshoz kell igazítani.

Olvass tovább