Oldal kiválasztása

Az iPhone 16 Gombkiosztásának Jövője

Korábban már felmerült, hogy az iPhone 16 új „Capture” gombbal és szilárdtest-kialakítással rendelkezik az összes gomb számára. Most pedig friss jelentés érkezett a gombok továbbfejlesztéséről.

A MacRumors szerint látták az iPhone 16 prototípusát, melyen egy „Action” gomb és hangerőszabályzók találhatók. Ezek nagyon hasonlítanak a jelenlegi iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max gombkiosztásához.

Egyedül ez még nem lenne különösen figyelemre méltó – azonban már három korábbi prototípus-terv is készült, melyek különböző gombok elrendezését mutatták, melyek a telefon bal oldalán találhatók, amikor a képernyőre nézünk.

Úgy tűnik tehát, hogy az Apple ismét valami innovatívabb megközelítésen dolgozik. Szilárdtest gombokat vártunk az iPhone 15 sorozathoz is, de végül nem kerültek bevezetésre.

Fontos megfontolandó kérdések

A szilárdtest gombok valójában nem mozognak – helyette finoman rezegnek, hogy visszajelzést adjanak, amikor megnyomják őket. Az Apple már használ ilyeneket a MacBook laptopok érintőpadján, valamint a 2022-ben megjelent iPhone SE Home gombjában.

Érdemes visszatekinteni a korábbi prototípusokra, hogy megtudjuk, hogyan lehetnek megvalósítva ezek a szilárdtest gombok az iPhone 16 esetében. Egyes források szerint egy nagyobb „Action” gombot fontolgattak az egységes hangerőgomb mellett.

A MacRumors jelentése szerint a legfrissebb dizájn külön hangerőszabályzó gombokat mutat, valamint egy „Action” gombot, mely az aktuális mérethez igazodik. A másik oldalon továbbra is megtalálható lesz a „Capture” gomb, mely bár nem kapacitív, de állítólag síkban lesz a telefon keretével.

Az egyik előnye a szilárdtest gomboknak az lehet, hogy változó visszajelzést adnak a megnyomás erősségétől függően. Legalábbis egyelőre úgy tűnik, hogy ez a technológia nem fog megjelenni az iPhone 16-on.

 

Olvasson tovább