Oldal kiválasztása
A Samsung Galaxy S23 sorozat

 

A Samsung Galaxy S23 telefonok(Kép forrás: Samsung)

A Google Pixel 8 és a Samsung Galaxy S24: Hosszútávú Szoftvertámogatás

Kellemes meglepetés ért minket a bejelentéssel, miszerint a Google Pixel 8 és a Google Pixel 8 Pro hét évnyi frissítést kap, vagyis új Android-verziókat egészen 2030-ig. Úgy tűnik, hogy a Samsung is követni fogja a példáját, legalábbis bizonyos mértékig, a közelgő Galaxy S24 telefonok esetében.

A birtokába jutott, meg nem erősített információk szerint a Samsung Galaxy S24, a Galaxy S24 Plus és a Galaxy S24 Ultra szintén hét évnyi frissítést kap közvetlenül a Samsungtól – a jelenlegi ötéves támogatás helyett.

Ez a hír nem teljesen váratlan, mivel állítólag a Samsung már tavaly is fontolgatta az emelést. Ésszerű lépés lenne a cég részéről, hogy lépést tartson a Google-lel és a Pixel telefonokkal, amelyek hosszú távú szoftvertámogatást kínálnak.

Az összes részletet várhatóan ezen a szerdán, január 17-én, a Samsung következő Unpacked bemutatóján árulják majd el. Ha hinni lehet az eddigi pletykáknak, akkor a Samsung Galaxy S24 sorozatban nemcsak a megszokott teljesítménynövekedést láthatjuk majd, hanem rengeteg új mesterséges intelligencia funkciót is.

Legyen naprakész

A Szoftverfrissítések Fontossága és Típusai

A mobil operációs rendszerek frissítései két fő típusra oszthatók. Az első típus a fő Android-verziófrissítés, például az Android 14. Ezek a frissítések új funkciókat hoznak az operációs rendszerbe, például több testreszabási lehetőséget a lezárási képernyőhöz.

A második típus a biztonsági szoftverfrissítések, amelyek általában hosszabb ideig tartanak, mint a fő verziófrissítések. Ezek a frissítések nem feltétlenül hoznak új funkciókat, de védelmet nyújtanak az eszköznek a legújabb biztonsági fenyegetésekkel szemben.

Amikor ezek a frissítések megszűnnek, az eszköz továbbra is használható marad, de egyre sebezhetőbb lesz a hibák és a támadásokkal szemben. Ezért olyan fontosak a szoftvertámogatási időszakok.

A Google hétéves ígérete a legújabb Pixel készülékekre vonatkozik mind a fő verziófrissítésekre, mind a biztonsági frissítésekre, míg a Samsung állítólag csak a biztonsági frissítésekre vállalt hétéves támogatást. Példaként az Apple legújabb iOS 17 frissítése még az 2018-ban megjelent iPhone készülékeken is működik.

Olvasson tovább