Az OpenAI GPT Store hamarosan nyit: Új Horizontok a GPT Alkalmazások Számára

Az OpenAI a tervek szerint jövő héten nyitja meg a GPT Store-t. A GPT Store egy alkalmazásbolt, amely az OpenAI GPT-programjain alapuló különböző alkalmazásokat teszi majd nyilvánosan elérhetővé. Erről egy e-mailben számolt be a TechCrunch.

A GPT Store célja, hogy az OpenAI-t, mint nagy nyelvi modellek szolgáltatóját, egy platform üzemeltetővé alakítsa át.

GPT Builder: Egyszerűsített Fejlesztés

A GPT Builder segítségével a fejlesztők egyszerűen hozhatnak létre saját GPT-alkalmazásokat. Az OpenAI biztosítja a GPT Builder eszközt, amellyel a fejlesztők egyszerű szövegben írhatják le, hogy mit kell tudnia az alkalmazásuknak. A programozást a GPT Builder végzi. Így például létrehozható egy GPT-alkalmazás, amely egy szakácskönyv-gyűjteményre lett kiképezve, és képes válaszolni a receptek összetevőivel kapcsolatos kérdésekre. Lehetnek azonban bonyolultabb alkalmazások is, például olyanok, amelyek vállalati adatbázisokat integrálnak.

Bevételszerzési Modell: Egyelőre Kérdéses

Egyelőre nem világos, hogy a GPT Store milyen fizetési rendszert alkalmaz majd, vagyis hogy a fejlesztők hogyan kereshetnek pénzt a saját GPT-alkalmazásaikkal, illetve az OpenAI felszámít-e díjakat. A részleteket a jövő héten tervezik bejelenteni.

Az OpenAI már tavaly márciusban megmutatta ambícióit egy mesterséges intelligencia platform felépítésére a ChatGPT modulok bevezetésével. Ezáltal létrejött egy külső szolgáltatók számára kialakított ökoszisztéma az OpenAI AI-alkalmazásai körül.