Oldal kiválasztása

Visszapattanás: Hogyan tanuljunk gyorsan a kudarcokból és képezzük magunkat a sikerre

Ne csak rázd le a sikertelenséget; panaszkodj is róluk.

Az egyik dolog, amit észrevettem azoknál az üzletembereknél, akik körülöttem vannak, az az, hogy milyen gyorsan talpra állnak a hibáikból és kudarcaikból. Miután észrevettem ezt, elkezdtem figyelni azokat az embereket, akiket ismerek, akik nem annyira sikeresek abban, hogy megkapják, amit akarnak. Amit megfigyeltem az az, hogy, nem voltak képesek gyorsan felépülni a csalódásokból. Időt töltöttek azzal, hogy magukat sajnálták, másokat vagy körülményeket okoltak, arra gondolnak, amit elveszítenek vagy elveszíthetnek, vagy azt kérdezik: „Miért épp velem történt ez?” Engedték, hogy a probléma önértékelési zavarokká váljon.

A nagyszerű sportolók tudják, hogy nem pazarolhatnak időt ilyen dolgokra. Egy profi golfozó rossz lövést hajt végre, és csak néhány perc áll rendelkezésére, hogy összeszedje magát, amíg az ütőjéhez sétál, hogy a következő lövése ne legyen olyan rossz vagy még rosszabb.

Egy baseball játékos, aki rossz labdát dob, de nincs ideje rágódni rajta. Másodpercek alatt kell talpra állnia és felkészülnie a következő dobásra. Olyan sportágakban, mint a röplabda vagy a pickleball, az atléta csak tizedmásodpercek alatt tud talpra állni és fogadni azt, ami érkezik feléjük.

A problémákat rázd le magadról

Egy barátom évekkel ezelőtt Aikidót tanult. Tesztet kellett tennie, hogy megszerezze a fekete övet, és a teszt része volt a „randori”, ami azt jelenti, hogy három másik diák szabadon támadja meg egyszerre. Jaj! Természetesen megtanították neki a stratégiákat arra, hogyan kezelje ezt, de azt mondta nekem, hogy a képzésének nagy része az volt, hogy azonnal helyreálljon, amikor hibázott. Ha nem tette volna meg, a következő támadó súlyos ütést mérne rá!

De a cél nem az volt, hogy csak „rázd le magadról”. Azt mondta: „Ha rossz döntést hoztál, a kulcs az volt, hogy abban a pillanatban mélyebbre áss, még több energiát és eltökéltséget hívj elő, és engedd, hogy az a hiba még több erőt hozzon elő belőled.”

A sikeres vállalkozók nem csak egyszerűen „lerázzák magukról” a hibákat és mennek tovább. Mint az Aikido példája mutatja, felhasználják azt a hibát vagy kudarcot, hogy erősebbek és okosabbak legyenek. Az időt arra fordítják, hogy tanuljanak a problémából. Majd ezeket a tanult leckéket alkalmazzák. Az oktatásra összpontosítanak, nem pedig a problémára, önbizalmat ad, nem önbizalomhiányt. Erősíthetjük, hogyan tanulhatunk és javíthatunk, hogy jobban tudjuk kezelni az ilyen helyzeteket, mert most új eszközünk van, vagy több bölcsességünk van a „szerszámosládánkban”.

A pénz szereti a sebességet

Az üzletben általában több időd van, mint egy másodperc, hogy kilábalj a problémából, és nincs valaki a színpadon, aki elkaphat, ha elrontasz egy bemutatót vagy elveszítesz egy fontos ügyfelet. Általában óráid, ha nem napjaid vannak arra, hogy kitaláld, mit kell tenned a következő lépéshez.

Ellentétben a rakettlabdázóval vagy a randorival, általában van időd átgondolni a következő lépést. Azonban, a sikeres emberek nem pazarolják az idejüket. Nagyon gyorsan talpra állnak, akár muszáj, akár nem. Egyik mentorom mindig azt mondta nekem, hogy „A pénz szereti a sebességet.”

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet néhány percet szidni és dühöngeni. Valójában, ha megengedem magamnak, hogy néhány percig teljesen dühös vagy mérges legyek, az segít kitisztítani a levegőt és az elmémet. De nem hagyom hogy ez az állapot eluralkodjon magamon. Azonnal próbálok rájönni, mit tanulhatok ebből a problémából. Ezután felteszem magamnak a következő kérdést: „Rendben, hogyan leszek ebből erősebb és jobb? És mi a legjobb lépés most?”

Próbálj meg előre gondolkozni

Gyorsan talpra állást elsajátítani nem olyan, amivel legtöbben születünk, és én sem vagyok kivétel. Ez valami, amit saját magamban kellett kiképeznem. Ahogyan az összes diákomat tanítom, azzal kezdődik, hogy folyamatosan edzeni kell az elméd, hogy erős, pozitív gondolkodásmóddal rendelkezz. Ez azt jelenti, hogy magabiztos és optimista érzelmeid vannak, függetlenül attól, mi történik körülötted! Ez azt jelenti, hogy nem kell várnod, hogy a dolgok a te kedved szerint alakuljanak ahhoz, hogy pozitívan érezd magad.

Nem kell 100% -osan tökéletesnek lenned benne, de edzened kell az elmédet, hogy a pozitív gondolkodásmód normál állapotod legyen. Lehetetlennek hangzik? Nem az, de gyakorolni kell.

A pozitív gondolkodásmód mélyen belénk van kódolva, és nem csak egy véletlenszerű boldog gondolatként. Ez az alapértelmezett módja a gondolkodásunknak és érzéseinknek, és ez segít a gyors felépülésben. Gondolj a jelenlegi alapértelmezett gondolkodásmódodra: Ha egész nap azon tűnődsz, hogy működni fog-e a vállalkozásod, vagy kétségeid vannak abban, hogy van benned, amire szükséged van a sikerhez, vagy azon aggódsz, mi történik veled, ha kudarcot vallasz, hogyan fogsz reagálni egy nagyobb vagy akár kisebb nehézségre?

Másrészről, ha következetesen optimistaként érzed magad, és olyan gondolataid vannak, mint „Meg tudom csinálni”, „Sorsom a siker” és „Minden nap egyre jobban teljesítek”, valószínű, hogy gyorsan fel fogsz állni, amikor akadályba ütközöl?

Amennyiben lassan álsz talpra a nehézségekből az veszélyeztetheti a sikeredet, és alááshatja az önbizalmadat. Időt vesz igénybe, és rossz döntésekre vezethet. A kulcs a gondolkodásmód megerősítése, mielőtt minden nehézség bekövetkezik, így az alapértelmezett gondolkodásmódunk pozitív és megoldásorientált legyen.

Amikor visszaesés vagy kudarc történik, adj magadnak egy titedmásodpercet, hogy sajnálkozz rajta. Majd pattanj vissza ezekkel az erős kérdésekkel: „Hogyan fog ez engem erősebbé és jobbá tenni? És mi lehet a legjobb válaszom most?”