Egy férfi a kaliforniai Stanislaus folyóban merülés közben találta meg a telefont, és újra működésbe tudta hozni.

Egy folyót tisztító búvár Észak-Kaliforniában balesetet szenvedett tevékenysége során iPhone. Bár azt 3 hónapig víz alatt és egy vastag algaréteg le volt takarva, minden ellenére be lehetett kapcsolni.

Ez volt a iPhone 12ami általában egy Vízállóság legfeljebb 30 perc maximum 6 méter mélységgel. Szándékosan sem merítik a készüléket – a felszínre került próbatest ellenállása annál meglepőbb.

Nincs jelkód és videó bizonyíték

A nevezett búvár leefordultAppleInsiderés közölte, hogy az iPhone be van kapcsolva november 10 a kaliforniai Stanislaus folyóban találták meg birtokolni. Lee eltávolította az algát az iPhone-ról, és félretette néhány napra száradni. A november 16 sikerült használnia a készüléket bekapcsolnimiután csatlakoztatta a töltéshez.

Az iPhone volt nem jelszóval letiltották, és Lee megtekinthette a mobiltelefon egykori tulajdonosának fényképeit és elérhetőségeit. A utolsó videó a készüléken van Szeptember 4 és mutatja a folyót, amibe mintha beleesett volna, ami arra utal, hogy a telefon 3 hónapig volt víz alatt. Lee megtehetné A tulajdonost még nem sikerült megtalálni és azt tervezi, hogy kapcsolatba lép néhány megmentett emberrel.

➤ Olvass tovább: Az Apple új gesztusvezérlést kínál a watchOS frissítésével

A tömítéstől függ

A kis érzés biztonságban lehet költészet az iPhone 12-ről. Amíg ez sértetlen, a készülék nem szenved maradandó károsodást, ha víz alatt van. Problémás lesz, ha ez A tömítőanyag sérült válik. Ez általában keresztül történik Esések, ismételt alámerülés vagy kapcsolatfelvétel útján Gőzölgés. Az Apple alapvetően fedezi nincs vízkárosodás ezért tanácsos kerülni az iPhone-ok szándékos víz alá kerülését. Szóval inkább nincs víz alatti fotó – a tömítés megsérülhet és meghibásodhat.

bővebben a témáról