Oldal kiválasztása

Magyarországon az email használó magánszemélyek 90% -a gmail -t használ, ráadásul a rendszeren belüli online felületet, vagy az app-ban végzik a levelek írását és olvasását.

A nagyobb cégek általában az Outlook valamelyik verzióját használják, de vannak olyan vállalkozások, többek között én is, aki a Thunderbird levelező klienst használja lassan két évtizede.

A Thunderbird végre komoly modernizációt kap

A Thunderbird e-mail kliens számos barátja örülhet: mára egyértelműen elavult alkalmazásuk a közeljövőben alapvető átalakításon esik át. A fejlesztőcsapat most ezt jelentette be.

Egy ideig teljesen bizonytalan volt a projekt jövője. Mivel a Mozilla szolgáltató nagyrészt a Firefox böngészőre koncentrált . 2020 eleje óta a Thunderbird karbantartója az MZLA Technologies, a Mozilla leányvállalata. Kis számú, de egyre növekvő számú fizetett fejlesztő karbantartotta és frissítette az e-mail klienst az elmúlt három évben. A felhasználók adományai segítettek a lámpák égve maradásában.

Most azonban úgy tűnik, hogy a fejlesztők nagyot akarnak lépni a Thunderbird fejlesztésében . A szoftvert sok tekintetben korszerűsíteni kell. Ez mindenekelőtt azt is jelenti, hogy a jelenlegi verziók elavult grafikus felületén egy teljesen új felhasználói felület lesz, amely jóval túlmutat a kozmetikán.

Az új felületnek a 115-ös verzióval kell megjelennie, amely júliusban éri el a végleges verziót. A cél az, hogy egyszerű és letisztult grafikus felhasználói felületet kínáljunk az „új” felhasználóknak, miközben a régi felhasználók számára is nyújtunk némi megszokottságot.

Még mindig működik!

De ez nem lehet minden. A csapat ütemtervet dolgozott ki a felhasználói felület és a felhasználói felület további fejlesztésére a következő két évben. Emellett fokozatosan le akarják cserélni a régi kódot a Thunderbirdben, és természetesen a fejlesztők szerint olyan funkciókat hoznak magukkal, „amivel néhány versenytársunk már évek óta rendelkezik”. Továbbá a csapat azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a következő három évben minden hónapban új verziókat adnak ki.

Még ezekkel a közelgő frissítésekkel és változtatásokkal együtt is, a Thunderbird továbbra is nyílt forráskódú szoftveralkalmazás marad. A programozói csapatnak továbbra is meg kell hallgatnia és használnia kell a közösség ötleteit.