Google Maps 3D Nézet a Navigációs Módban

A Google Maps segítségével az épületek mostantól 3D-s nézetben is megjeleníthetők navigációs módban.

Bárki, aki használja a Google Maps-et, észrevehette, hogy az épületek már egy ideje 3D nézetben is megjeleníthetők. Ez a sematikus ábrázolás már több éve elérhető, de eddig csak a normál nézetben volt használható.

Mostantól a Google az épületek 3D-s nézetét is kínálja a Navigációs módban. Az új kijelző azonban csak néhány felhasználó számára érhető el, mind Android telefonokon, mind iPhone-okon.

Ha szeretné használni az új útvonaltervezési funkciót, először aktiválnia kell azt a navigáció megkezdése előtt. Megmutatjuk, hol található a 3D nézet, és hogyan kapcsolhatja be.

 

© Képernyőkép / florian christof

Így aktiválhatja a 3D nézetet a Google Maps-en

  1. Kattintson a „Rétegek” ikonra a Google Maps alkalmazásban. Koppintson a „3D” lehetőségre az aktiváláshoz.
  2. Kezdjen útvonaltervezést és navigációt. Csúsztassa el a képernyőt két ujjal, hogy beállítsa a kívánt látószöget.
  3. Fotorealisztikus útvonaltervezés folyamatban. Ez az épületek 3D-s képe valószínűleg csak egy köztes lépés a ún. „Magával ragadó nézet az útvonalakhoz”. Ez a fotorealisztikus 3D előnézet a tervezett útvonalról azonban csak néhány városban érhető el.
  4. Idővonal csúszka a kívánt napszak kiválasztásához. Ebben a nézetben lehetőség van az idővonalon egy csúszkával kiválasztani a kívánt napszakot. A várható forgalom nagysága, a világítási hangulat és az időjárási viszonyok ezután szimulálódnak és megjelennek.

3D épületek az Apple Maps-en is

Mindazok számára, akik az Apple Maps-et használják navigációra, az épületek 3D-s nézete már ismerős lehet. Egy közvetlen összehasonlítás megmutatja, hogyan néznek ki az épületek sematikus ábrázolása a Google Térképen és az Apple Maps-en.

3D épületek a navigációban: Google Maps vs. Apple Maps© screenshot / florian christof