Ha a tolvajok hozzájutnak az iPhone jelszavához, a dolgok rossz véget érhetnek.

Ha a tolvajok hozzájutnak az iPhone jelszavához, a dolgok rossz véget érhetnek.

© EPA/Christophe Petit Tesson

Ha a bűnözők kézhez kapják iPhone-kódját, szinte bármit megtehetnek vele. Egyikük részletesen elmagyarázza a csalást.

Okos iPhone-tolvajokról szóló jelentések nemcsak magát a drága mobiltelefont, hanem az egész tartalmát ellopták. A tulajdonosok élete az elmúlt hónapokban rendszeres volt a lopás. A Futurezone is beszámolt a csalásról ami a kémkedés és a Jelkódok megszerzéséről szól. interjú a Wall Street Journaltól melyben az egyik tolvaj most pontosan elmondja, hogyan csinálta.

Teljes hozzáférés a bankszámlákhoz jelszóval

Ha a tolvajok az iPhone ellopása előtt tudják a jelszót, akkor annak segítségével hozzáférhetnek az eszközhöz visszaállítás alapértelmezettre és Követés akadályoz. Ráadásul hozzáférést kap a… iCloud -ban mentett jelszavakhoz, és ezeket máshol is használhatja – például az áldozat bankszámláján.

Aaron Johnson volt az egyikük. A szigorú védelmi börtön elítélt rabja, most a Wall Street Journalnak nyilatkozott arról, hogyan járt el. Az Egyesült Államokban, Minneapolisban a 26 éves férfi fiatal férfi áldozatait a Bárokban térképezték fel, és kezdetben kábítószert kínáltak nekik. Ezután megkérte, hogy mentse el a névjegyét. Így kapta meg a jelszót, amit aztán használt Apple ID jelszó változhatna, amellyel szinte bármit megtehet. Később magukat a mobiltelefonokat is ellopta, és arcot cserélt FaceID a sajátján keresztül: Például be tudott jutni bankszámlákra.

Apple Pay is gyakrabban használta, mondja Johnson. Arra is használta, hogy nagy mennyiségben vásárolt új iPhone-okat vagy más Apple-termékeket az Apple Store-ban, amelyeket aztán továbbadott. Saját bevallása szerint 1-2 millió dollár körüli összeget keresett.

Az Apple új biztonsági funkciót jelentett be

A Wall Street Journal jelentése szerint az Apple bejelentette a szoftverfrissítéssel együtt járó új funkciót iOS 7.3 jön, angol neve lesz ”Lopott készülékek védelme” hívják. Általában azonban le van tiltva, és az iPhone felhasználóknak aktiválniuk kell a funkciót, hogy megvédjék magukat a jelszótrükktől. Ennek a funkciónak nem az a célja hogy az Apple azonosító többé nem engedélyezhető Face ID vagy ujjlenyomat nélkül.