Oldal kiválasztása

Az Egekbe Szökő TLC NAND Költségek

Az SSD és HDD kártyák árának várható drámai emelkedése a TLC NAND költségeinek (két év alatt 120%-os növekedés) köszönhető, ami új technológia vásárlásakor fájdalmat okozhat a pénztárcának.

A TLC (triple-level cell) egy NAND flash memória típus, amelyet SSD-khez és HDD-khez használnak. A Wccftech szerint elérte a 25,5 dolláros egységenkénti árat 256 GB-nál, és a 48,5 dolláros egységenkénti árat 512 GB-nál a nagykereskedelmi piacon. A csökkenő termékkereslettel párosulva ez egy olyan helyzetet teremt, ahol a vállalatoknak drasztikusan meg kell emelniük a NAND flash árait.

A Gazdasági Napi Hírek szerint a gyártóknak 40%-kal kellene emelniük az árakat, és ahhoz, hogy nyereségesek maradjanak, a jövőbeni áremeléseknek legalább 50%-osnak kell lenniük. Ennek eredményeként olyan gyártók, mint a Phison és a Western Digital, már egymást követő negyedévekben 55%-os emelést hajtottak végre a NAND flash árain.

Ez természetesen azt jelenti, hogy az SSD-k és HDD-k árai is az egekbe fognak szökni. Ha tehát megfelelő időpontban szeretne új generációs tárolómegoldásokba fektetni, itt az ideje cselekedni, mielőtt a piaci árak tükrözni kezdik ezt az új valóságot.

Az SSD-Kártyák Fejlesztésének Akadályai

Az SSD árainak emelkedése egy olyan időszakban történik, amikor jelentős előrelépéseket tapasztalunk a sebesség és a memória mérete terén. Két példa erre a Micron 3500 1TB SSD, amely akár 7000 MB/s szekvenciális olvasási és 6900 MB/s írási sebességet kínál, valamint a Samsung Petabyte SSD.

Más szóval, a közeljövőben láthatunk néhány kiváló SSD-t a piacon, de ezt a fejlődést hátráltathatják a várható áremelkedések. Figyelembe véve, hogy ez az új technológia már így is drágább, az új javasolt kiskereskedelmi ár (MSRP) túl magas lehet sok vásárló számára.

Ebben az esetben jó ötlet lehet elkerülni a vadonatúj SSD-kártyákat, ha jelenleg nem engedheti meg magának a befektetést, és helyette a legjobb, olcsó SSD-ajánlatokat választani. A legtöbb fogyasztónak nincs szüksége a kiemelkedő memóriára és sebességre, ez pedig még a szakemberek körében sem követelmény.

Olvass tovább