Az iPhone ébresztőórájára jelenleg nem lehet számítani. Ezt szoftverprobléma okozhatja.

Mostanában folyamatosan szól az iPhone riasztója, jelenti a Curved. Az iPhone ezután nem ad le hangot, csak az ébresztőórát mutatja a képernyőn. Az ébresztőóra meghibásodása jelenleg több modellben is előfordul. Ezért valószínű, hogy a iOS probléma járjon el az utolsó verziófrissítéssel iOS 17.2 elkészült. A régebbi verzióknál az ébresztőóra továbbra is probléma nélkül működik.

Megteheted

Úgy tűnik, az ébresztőóra nem szólal meg minden alkalommal. Ezért javasolják a problémát ismerő Reddit-felhasználók a beállítást több ébresztőóra egymás mögött.

Mások egy bizonyos beállítás deaktiválását javasolják, ami lehet a hiba oka: A Menü – Beállítások alatt található az „Arcazonosító és kód” alpont.Figyelem érzékeny funkciók„Ezt ki kellene kapcsolni.

Ez a funkció például halkabbá teszi az értesítési hangokat a Face ID funkcióval rendelkező iPhone készülékeken, ha a mobiltelefon közelében tartózkodik. Ha az iPhone észleli a teste közelségét, miközben Ön még alszik, az iPhone félreértelmezheti a helyzetet, és egyszerűen kikapcsolhatja az ébresztőt.

Megint mások azt javasolják, hogy váltsanak saját csengőhangról egy csengőhangra Apple szabványos hangzás változtatni vagy a Alvási ütemezés funkció használni. Állítólag megbízhatóbb, mint más ébresztőórák.