A Samsung S23 60 GB működési tárhelyet használ.

Hamarosan utódja lesz a Samsung S23-nak

© Gregor Gruber

A Samsung állítólag mesterséges intelligenciára támaszkodik a fordításban és az éjszakai fotózásban a közelgő Galaxy S24 zászlóshajójának bemutatója kapcsán. Nem meglepő, hogy egyre több pletyka és információ szivárog ki az új funkciókról.

A 9to5Google szerint a Samsung valószínűleg néhány mesterséges intelligenciára épülő funkciót fog kínálni. Ilyen lehet a MagicEditor, amely a Google Pixel 8-ból ismert. Ezzel a funkcióval generatív AI segítségével lehet objektumokat eltávolítani vagy áthelyezni a fotókon.

Az „Nightography Zoom” nevű funkcióval rossz fényviszonyok mellett készített fotókat lehet nagyítani. Az AI segítségével a képek minőségét javítják annyira, hogy az éjszakai felvételeken is lehessen nagyítani.

Ezenkívül egy „Élő fordító” funkció is szóba került, amely AI alapú beszéd-fordítást végez. Azonban kérdéses, hogy ez a funkció elérhető lesz-e Európában, tekintettel a szigorú adatvédelmi irányelvekre.

A Samsung Galaxy S24 sorozat bemutatójára január 17-én kerülhet sor. A kiszivárgott információk szerint minden Galaxy S24 modell rendelkezni fog ezekkel a funkciókkal, bár szükség lesz internetkapcsolatra is, mivel a Snapdragon 8 3. generációja képes az AI folyamatokat közvetlenül az eszközön feldolgozni.

Annak eldöntése, hogy melyik szivárgás igaz, valószínűleg január 17-én derül ki, amikor a Samsung Galaxy S24 sorozatot bemutatják.