Oldal kiválasztása

A burgonyakeményítő ipar világszerte 2027-re várhatóan eléri a 7,36 milliárd dollárt: az édesség- és italipar dominanciát mutat – ResearchAndMarkets.com

Globálisan a burgonyakeményítő egy finom por, amelyet a burgonyanövény gyökérgumóiból készítenek, és alacsony zsír- és fehérjetartalmú. Semleges ízű, nagy kötőerővel rendelkezik, minimális habzás mellett.

Könnyű, bolyhos textúrát kölcsönöz az olyan pékáruknak, mint a gyors kenyér és a muffin. Fogyasztása segíti a vércukorszint szabályozását, valamint a magnézium és kalcium felszívódását is. Számos tulajdonsága miatt az élelmiszer-, papír-, textil- és gyógyszeripar kedvelt alapanyagává vált.

A globális burgonyakeményítő-ipar 4,17%-os CAGR-rel bővül 2022 és 2027 között:

Az egészségesebb, biztonságosabb és természetes termékek iránti kereslet növekedésével a tiszta címkézés trendje az elmúlt években egyre nagyobb teret hódított. Ezért a burgonyakeményítők egyre népszerűbbek, mert megfelelnek a tiszta címkének. Ezenkívül a költséghatékony adalékanyagok, például a burgonyakeményítő iránti erőteljes kereslet ösztönzi a piac növekedését.

Ezzel szemben a virágzó globális élelmiszeripar ösztönzi a vezető gyártók innovációját és új termékfejlesztését. A burgonyakeményítő is egyre népszerűbb, mint olcsó, környezetbarát konyhai robotgép helyettesítője. A burgonyakeményítő, mint olcsó húspótló iránti kereslet az előrejelzések szerint növekedni fog, mivel a vegetáriánus húshelyettesítők egyre népszerűbbek lesznek.

A burgonyakeményítő globális piacának növekedése a COVID-19 világjárvány idején:

A késztermékek és az otthoni főzéshez szükséges alapanyagok iránti megnövekedett érdeklődés miatt a burgonyakeményítő gyártása és értékesítése nem szenvedett kárt a COVID-19 világjárvány miatt, ami megteremtette a keresletet a természetes eredetű burgonyakeményítő-összetevők iránt az egész országban. élelmiszer-feldolgozó ipar a bezárás forgatókönyve közepette.

Ezenkívül a világjárvány miatti élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos növekvő aggodalmak növelték a burgonyakeményítő, mint tiszta címkés összetevő iránti keresletet. Figyelemre méltó, hogy a burgonyakeményítő globális piaca 2022-ben elérte a 6,00 milliárd USD-t.

A természetes összetevők növekvő népszerűsége a natív burgonyakeményítő szegmens növekedésének fellendítése érdekében:

Jelentésünk a natív keményítő, a módosított keményítő és az édesítőszerek piacára vonatkozik. A módosított keményítőt magasabb amilóztartalma miatt világszerte széles körben használják. Ezenkívül a keményítő növekvő felhasználása az élelmiszer- és italiparban megváltoztatta a kereslet dinamikáját az elmúlt években, növelve a keresletet a natív változat iránt. Ezenkívül a természetes és tiszta címkével ellátott összetevők iránti növekvő érdeklődés az észlelt egészségügyi előnyök miatt elősegíti a natív szegmens növekedését.

Az élelmiszer- és italiparban a burgonyakeményítő iránti növekvő kereslet miatt Amerika irányító pozíciót tölt be:

A tiszta címkés és növényi alapú termékek növekvő tendenciája vezérli a burgonyakeményítő piacát az amerikai régióban. A fogyasztók manapság olyan egészséges termékeket szeretnének, amelyek egyben élvezetesek is. Egyre népszerűbbek a funkcionális élelmiszerek, köztük a keményítőt természetes adalékanyagként használó egészséges snackek.

A virágzó élelmiszeripar elsősorban az ázsiai csendes-óceáni piacot mozgatja olyan fejlődő piacokon, mint India és Kína. A régióban a fogyasztásra kész és főzésre kész termékek növekvő népszerűsége az élelmiszer-feldolgozó iparból táplálja a keményítő iránti keresletet. A nyugati konyhák kipróbálása iránti növekvő érdeklődés megnövelte a szószok, öntetek, pékáruk és készételek iránti keresletet, ami a régió burgonyakeményítő-piacának növekedését fogja mozgatni.

Az édesség- és italipar dominanciát mutat, amelyet a burgonyakeményítő széles körű használata támogat:

A keményítőnek az édesség- és italiparban való növekvő felhasználása várhatóan együttesen fogja mozgatni a globális burgonyakeményítő-piacot. Ezenkívül a burgonyakeményítő sűrítő, kötő- és stabilizálószerként a különféle feldolgozott élelmiszerek alapvető összetevőjévé válik. A kereslet folyamatosan növekszik a tiszta címkés és növényi alapú termékek növekvő népszerűsége miatt.

A ResearchAndMarkets.com a nemzetközi piackutatási jelentések és piaci adatok vezető forrása a világon. A legfrissebb adatokat biztosítjuk a nemzetközi és regionális piacokról, a kulcsfontosságú iparágakról, a vezető cégekről, az új termékekről és a legújabb trendekről. A cikk a tanulmány fordítása