© REUTERS/Peter Nichols
A repülőgépet hiperszonikus és lézerfegyverekkel, valamint mesterséges intelligenciával kell felszerelni.

A 6. generációs vadászgép, más névenViharcélja az Eurofighter helyettesítése. A fejlesztés most nagy lépést tett előre. Az érintett országok Nagy-Britannia,JapánésOlaszországvannak hivatalosan partnerséget kötött a sugárhajtású repülőgép fejlesztésére. A vonatkozó dolgozatok ben jelentek meg Tokió aláírt, tetszik Új atlasz jelentették.

A Tempest fejlesztéséért felelős Nagy-Britannia. A brit kormány 2025-ig tervez 2 milliárd font befektetni a projekt kezdeti szakaszába. Ilyen cégek vesznek részt mint BAE Systems,Rolls Royce, Leonardo és MBDA UK. Japán részéről pedig Mitsubishia is a fedélzeten van.

Lézerek és hiperszonikus fegyverek

A Tempest állítólag számos modern technológiával van felszerelve. Lent Mesterséges intelligencia, lézeres és hiperszonikus fegyverek. A pilótafülke legyen veleKibővített valóság virtuális kijelzőkkel bővíthető. Ez lehetővé teszi az eszközök egyedi adaptálását a küldetés követelményei szerint.

A sugárhajtású repülőgépnek sokkal szorosabban kell kapcsolódnia a pilótáihoz, mint a mai repülőgépekhez: így kell lennie Érzékelők a sisakban Agyi folyamatok és egyéborvosi paraméterek a pilóta. A mesterséges intelligencia segítségével bio- és pszichometriai információk kerülnek kiértékelésre.

Drónok

A repülőgép-projektről először 2018-ban jelentek meg információk. Amikor a vihar elindul, azt mondják, hogy rutinpilóta nélküli harci drónok oldalsó, hogy további védelmet nyújtson. Az ilyen funkciókhoz teljesen új felügyeleti és ellenőrzési rendszerekre lenne szükség.

Egy másik szempont, amelyen a Rolls-Royce mérnökei dolgoznak, ez Hőgazdálkodás. A fedélzeten lévő számítási teljesítmény miatt a rendszereket hűteni és hőt is el kell távolítani.