Oldal kiválasztása

Dolas e Bike Defender 250

Dolas e Bike Defender 250 cargo tandem

© Dolas e Bike

A Dolas Defender 250: egy hatalmas e-bike három kerékkel

A Defender 250 a német e-bike gyártó, a Dolas cég terméke. Bár három kereke van, ez nem tricikli. Ehelyett inkább egy kissé furcsa kinézetű E-Tandemnek tűnik. Teherbicikliként is funkcionálhat, hiszen hátul nagy rakodófelülettel rendelkezik. Opcionálisan oldalsó kosarak is elérhetők.

A súly tekintetében van elég mozgástér, még akkor is, ha ketten ülnek rajta. A gyártó szerint a maximális teherbírás 250 kilogramm. Az elméletben lehetséges legnagyobb hatótávolság 180 kilométer, de valószínűleg ez nem érhető el ilyen nagy terhelés alatt.

Összehasonlításképpen: a tipikus e-kerékpárok maximális megengedett össztömege körülbelül 150 kilogramm, maguk a kerékpárok tömege gyakran 25 kilogramm körül mozog.

A meghajtásért három darab 250 wattos motor felel. Az akkumulátor 48V-os, 53Ah kapacitású. A megfelelő stabilitást 20×4-es méretű zsírkerékpár-gumik biztosítják, melyek szélessége több mint 10 centiméter. Ha ez nem biztosítana elég kényelmet, akkor választható a központi és oldalsó felfüggesztési rendszer is.

A gyártó szerint a kerékpár számos testmérethez alkalmazkodik. Ez azt jelenti, hogy a vezetők testmagassága 150 és 210 centiméter között változhat.

 

© Dolas

Súly és Ár

A kerékpár terheletlen súlya, beleértve az akkumulátort is, 78 kilogramm. Ez szinte lehetetlenné teszi a legtöbb biciklist számára, hogy a kerékpárt több lépcsőfokon keresztül vigye felfelé vagy lefelé.

Ugyanakkor a kerékpár ára meglehetősen magas: 4650 euróba kerül a Defender 250. A gyártó szerint az értékesítés „hamarosan” kezdődik.

Olvass tovább