A Tesla Cybertruck jelenlegi infrastruktúra hiányosságai miatt valószínűleg lényegesen lassabban töltődik, mint amennyire technikailag lehetséges lenne.

Az első néhány példány a Tesla Cybertruckból már az utcákon van. Egy kezdeti vásárló nemrégiben közzétett egy videót, amely részletesen bemutatja az elektromos pickup töltési görbéjét.

A „Kiber Életünk” YouTube csatornán közzétett videóban részletesen elemzik, hogyan töltődik a Cybertruck a töltőállomásokon:

A töltési görbe mellett, ami az ügyfelek számára egyik legfontosabb információ, a videó bemutatja, hogy a töltési folyamat mikor zajlik a maximális sebességgel, és mikor lassul le a töltés. A videóban a töltési folyamat 14-90%-os töltöttségi szintig látható.

Az autó 20 percig tartó előkondicionálás után töltődik, amely során az akkumulátort az optimális hőmérsékletre melegítik. 20%-os töltöttségnél még 255 kW teljesítménnyel tölt, de ez a szint csökken, ahogy a töltöttség növekszik. 40%-os töltöttségnél a Cybertruck még mindig 150 kW-tal, 60%-nál már csak 100 kW-tal tölt. 66%-nál a töltési teljesítmény 75-80 kW-ra csökken, és ez a szint marad, amíg az akkumulátor töltöttségi szintje el nem éri a 90%-ot.

Lassabb, mint más 800 voltos rendszerek

A Cybertruck jelenleg csak összkerékhajtású változatban érhető el, a Tesla által becsült hatótávolsága 547 km. Egy 800 voltos akkumulátorcsomag tartozik hozzá, amely 4680 lítium-ion cellát tartalmaz, 9000 mAh kapacitással. A maximális töltési sebesség 250 kW-ra van meghatározva, és 15 perc alatt 235 km-t lehet vele tölteni.

Összességében a töltési folyamat 50 percig tartott, 14-ről 80%-ra tölteni 40 percig tartott. Ez a sebesség 1,9 kWh/percnek felel meg. Ez nem rossz, de az Electrek szerint többet is ki lehetett volna hozni az akkumulátorból. Más 800 voltos rendszerek, mint például a Porsche Taycan, akár 3 kWh/perc sebességgel is tudnak tölteni.

Nincsenek 800 voltos töltőállomások

Az akkumulátor hosszabb ideig képes lenne fenntartani a magasabb töltési sebességet, ha megfelelő infrastruktúra állna rendelkezésre. A lassabb töltés egyik oka az lehet, hogy a Supercharger V3 állomásokat még nem az 800 voltos rendszerekhez tervezték. Ezek a töltőállomások maximum 400 voltos feszültséget képesek szolgáltatni.

Csak a jövőbeni V4 töltőállomások lesznek képesek 800 volton tölteni. Ezek a töltőállomások várhatóan csak akkor lesznek elérhetők, ha a Cybertruckot nagyobb mennyiségben szállítják. Valószínűleg a videóban szereplő Cybertruckot egy forgalmas állomáson töltötték, így előfordulhat, hogy a töltési folyamatot korlátozták.