A Cybertruckot hajóvá kell alakítani.

A Cybertruckot hajóvá lehet alakítani.

A Cybertruck hajóként akár 100 métert is képes megtenni a vízen – magyarázza Musk. Erre külön csomagot ígér.

Ahogy az Elektrek beszámol Elon Musk most megerősítette azt, amiről régóta spekulálnak: a Tesla szeretne egyet Különleges csomag a Cybertruck számára. Ennek célja, hogy az új Telsa modellt csónakká alakítsák, és 100 méteres vízen is átkelhessenek.

A múltban Musk többször megígérte, hogy a Tesla járművek végül megjelennek csónakok lehetne használni. De ezt sosem vették túl komolyan. A korábbi Tesla modellek garanciális rendelkezései önmagukban ezt nem tették volna lehetővé.

Musk különleges csomagot ígér

A Cybertruck-kal ez most egy dolog terepjáró Musk szerint „elég vízálló” ahhoz, hogy csónakként funkcionáljon – legalábbis rövid átkeléseknél. Musk szerint a Cybertrucknak ​​például át kell kelnie a vizeken a Csillagbázis a SpaceX-től és Déli Padre-sziget Texasban – ez körülbelül 360 méternek felel meg. Valójában a Cybertruck rendelkezik „Wade Mode”-val, amely nyomás alá helyezésével képes lezárni az akkumulátort.

Most Musk bejelentette a Különleges csomag: „Olyan mod csomagot fogunk ajánlani, amely lehetővé teszi a Cybertruck legalább hajóként való használatát 100 m víz átkelni. Legtöbbször csak a kabinajtó tömítéseit kell cserélni.” Musk azonban nem kívánt további részleteket elárulni. Sem mikor lesz elérhető a csomag, sem mennyibe kerül.