Oldal kiválasztása

Úgy tűnik, a Microsoft a régi trükkjeihez nyúlik, amikor ismét rá akarja kényszeríteni az embereket termékei használatára, és ezúttal az Edge felhasználókat akarja rávenni, hogy váltsanak keresőmotorjukat Bingre.

Mint Windows Central észrevett, Brad Sams fejlesztő (a Stardock hírneve) az X-en (korábban Twitteren) közzétett bejegyzésében hívta fel a figyelmünket a Microsoft legújabb „felhasználóellenes viselkedésére”.

Az egyetlen dolog, ami az Edge-ben tart, az az, hogy a megnyitott lapok között tudok Alt+Tabulátorozni…van olyan Chrome-bővítmény, amely lehetővé teszi ezt? Ez a @MicrosoftEdge pic.twitter.com/JCvRm7PiGV felhasználóellenes viselkedése 2023. december 18

Többet látni

A Sams az Edge böngészőt használja, de arra kérték, hogy váltson a Bingre, mint alapértelmezett keresőmotorra a Google helyett, amint az a fenti képernyőképen látható.

Nem ez az első alkalom, hogy a Microsoft ilyen módon népszerűsíti a Bing szolgáltatást, más szolgáltatások, köztük az Edge és a OneDrive támogatása mellett. (Például keressen új böngészőt az Edge-ben, és kapsz egy transzparenst tájékoztatja Önt arról, hogy nincs szükség másik webböngésző letöltésére, és ennek különböző okai).

A Bing keresőmotor továbbra is küzd a piaci részesedésért a Google hatalmával szemben, a Statcounter szerint 2023 novemberében a Microsoft alkotása a piac mindössze 3,2%-át szerezte meg.


Elemzés: Bing halad – vagy annak hiánya

A Microsoft abban reménykedett, hogy a Bing Chat, a jelenleg Copilot névre keresztelt mesterséges intelligencia segít majd a Bing kereső felhasználóinak sorainak növelésében, amikor elindították az év elején – de mint látjuk, ez nem történt meg. A Bing keresőmotor részesedése 2023 elején a Statcounter adatai szerint 3%-os volt, így az év során 0,2%-kal nőtt, ami elég kicsi emelkedés.

Nyugodtan kijelenthető tehát, hogy az AI szöge nem változott a Bing-keresésnél, bár a Microsoft most azon kezdett el gondolkodni, hogy a különféle termékei mit tehetnek a Copilot számára, nem pedig, hogy a chatbot mit tud ezekhez a termékekhez. (Legyen szemtanúja a Copilot debütálásának a Windows 10 rendszerben, amely előremozdítja az AI felhasználói számát, ahelyett, hogy a Copilotot a Windows 11-re való áttérés előmozdítása érdekében tartaná meg.

Mindenesetre, a Microsoft termékek és szolgáltatások hatalmas kirakós játékának bármilyen darabjáról is beszélünk, nem akarunk olyan figyelmeztetéseket látni az Edge-ben, a Windows 11-ben vagy bárhol máshol, amelyek megpróbálják kicsavarni a felhasználók karját, hogy másikra váltsanak. Microsoft alkotás.

És tisztességesen, a Google is megteszi ezt, a Chrome-ot és a saját keresését – de tapasztalataink szerint nem olyan gyakran, mint a Microsoft. Letehetnénk a 2024-re vonatkozó különféle felszólításokat, Microsoft? Mert ha valami, akkor 2023-ban úgy tűnik, hogy ismét elterjedtebbé váltak.

Akár ez is tetszhet …

  • A Microsoft Edge jobb, mint a Google Chrome, de nem tudom rávenni magam, hogy váltsak
  • A Microsoft leállítja az Edge funkcióit, hogy legyőzze a Chrome-ot
  • A Bing AI-t követően a Google mesterséges intelligencia íróeszközöket hozhat a Chromebookokon
Szerezd meg a postaládájában elérhető legmenőbb ajánlatokat, valamint a TechRadar csapatának híreit, áttekintéseit, véleményét, elemzését és egyebeket.

Darren szabadúszó, aki híreket és funkciókat ír a TechRadar (és esetenként a T3) számára a számítástechnikai témák széles skálájáról, beleértve a CPU-kat, GPU-kat, különféle egyéb hardvereket, VPN-eket, vírusirtót és még sok mást. Három évtizede a legjobb részében ír a technológiáról, szabadidejében pedig könyveket ír (debütáló regényét – „I Know What You Did Last Supper” – 2013-ban adta ki a Hachette UK).

Olvass tovább