Oldal kiválasztása

A Microsoft kijavított egy Windows 11 hibát, amely világszerte pusztítást okozott a diákok számára.

A szoftveróriás megerősítette, hogy a problémát – ami azt jelentette, hogy az egyetemi Wi-Fi hálózatok (és más oktatási intézményekben is) nem működtek egyes hallgatóknál – a KB5032288 és KB5033375 javítások okozták.

Az utóbbi a Windows 11 decemberi összesített frissítése, az előbbi pedig a frissítés előzetes verziója (nem meglepő módon, mivel lényegében ugyanaz).

A jó hír az, hogy a megoldás a hiba megerősítése mellett jött.

A Microsoft közvetlenül kapcsolatba lépett velünk, hogy jelezze a javítást, és a céggel is hirdetve a kiadás állapotának irányítópultján: „Ez a probléma az ismert probléma visszaállításával (KIR) megoldott. Felhívjuk figyelmét, hogy akár 24 órát is igénybe vehet, amíg a felbontás automatikusan eljut a fogyasztói eszközökre és a nem felügyelt üzleti eszközökre. A Windows-eszköz újraindítása elősegítheti, hogy a felbontás gyorsabban érvényesüljön az eszközön.”


Elemzés: Gyorsan teljesített mentés

Nagyszerű látni, hogy a Microsoft gyorsan halad a javítással, mivel ez elég csúnya probléma volt az érintett diákok számára. Úgy tűnik, hogy főként az egyetemeken, a vállalkozásokon és a nyilvános Wi-Fi hálózatokon támadt ez a rémhír, a Microsoft azt mondta, hogy „nem valószínű, hogy otthoni hálózatokon fordul elő” (bár ez nem zárja ki teljesen a lehetőséget).

Mindenesetre semmit sem kell tennie, hogy meggyógyítsa ezeket a Wi-Fi-kékeket. Az ismert probléma visszaállítása azt jelenti, hogy a Microsoft visszaállítja a frissítés problémás részét, miközben a többi részét a helyén hagyja (a hibás bit későbbi újratelepítéséhez, amikor kijavítják, és már nem okoz Wi-Fi-problémákat).

A bökkenő az, hogy a probléma visszaállítása némi időt vesz igénybe, amíg mindenki számára kiszűri, akár 24 óráig is, amint azt már említettük. Ezt a bejelentést azonban tegnap későn tették, és körülbelül öt órán belül minden érintett felhasználónak meg kell kapnia a javítást, minden rendben van. Ha kezd türelmetlen lenni, ahogy a Microsoft tanácsolja, megpróbálkozhat egy újraindítással, hogy felszínre kerüljön a javítás.

Olvass tovább