A Stiftung Warentest a Vorwerkből származó vákuumrobotot nevezte meg a teszt győztesének.

A Stiftung Warentest a Vorwerkből származó robotporszívót nevezte meg a teszt győztesének.

A tesztelők kritikus szeme mellett nem minden eszköz teljesített jól, különösen a felmosó funkcióval rendelkező kombinált eszközök hibáztak.

A német Stiftung Warentest fogyasztóvédelmi szervezet Robot porszívó és akikkel kombinált törlés és szívás funkció tesztelt és le van zárva kijózanító eredményre jutott. A teszteredmények gyakran nem voltak kielégítőek, a jól ismert márkák készülékei is gyakran csak „kielégítő” minősítést értek el. A Stiftung Warentest az iRobot, Xiaomi, Samsung, Vorwerk, Ecovacs, Eufy, Dreame, Roborock, Medion, Blaupunkt, Neato és Zaco márkák 64 eszközét tesztelte.

A törlési teljesítmény sok kívánnivalót hagy maga után

A tesztelők szerint hagyományos Vezeték nélküli vagy tartályos porszívó jelenleg sokkal jobb, mint a robotok szőnyegek vagy szőnyegek porszívózásakor. Ha azonban kemény padlón a szívóerőről van szó, a vákuumrobotok sokkal alaposabbak. A Törlési teljesítmény A kombinált eszközök használata azonban általában hagy némi kívánnivalót maga után. A tesztelők egyáltalán nem voltak megelégedve két készülékkel, és „rossz” minősítést kaptak.

Ő lett a meglepetés nyertes Vorwerk Kobold VR7 aki megkapta az osztályzatot”Jó” (2.1) kapott. Lenyűgözte a tesztelőket, mert alaposan kiporszívózta mind a szőnyegeket, mind a kemény padlót. A Kobold VR7-nek azonban voltak problémái a hosszú hajjal, ami fennakadásokat okozott. A robotnak nehézségei voltak a tárgyfelismeréssel is. A Kobold VR7 vákuumrobot jelenleg költséges 999 euró.

A tesztelt szívó- és törlési funkciókkal rendelkező kombinált készülékek általánosságban gyengén teljesítettek. A teszt „legjobb” pontja ez Shark RV2600WSEU, amely „kielégítő” (2,7) minősítést kapott. A Dreame Bot L10s Ultra és az iRobot Combo j7+ hasonlóan teljesített. A Roborock, Xiaomi, Eufy és Ecovacs tesztelt modelljei „rossz” minősítést kaptak.