Oldal kiválasztása

Nem nehéz megállapítani, mikor éri el egy alkalmazott a munkahelyváltás állapotát. Amikor olyan embereket látok, akik annyira unják a munkájukat, hogy csak átmennek, vagy olyan boldogtalanok, hogy panaszkodni kezdenek, negatív megjegyzéseket tesznek, és mindenkivel hülyéskednek, tudom, hogy ideje menniük.

Ha ez úgy hangzik, mint te, de nem szeretnél ugyanazon, megoldatlan helyzetbe kerülni egy másik változatban, akkor itt az ideje, hogy alkalmazottból főnökké lépj elő saját vállalkozásod tulajdonosaként – és a franchise lehet a tökéletes választás valakinek, aki rendelkezik lendülettel és ambícióval, de nem feltétlenül vállalkozói tapasztalattal.

A United Franchise Groupnál (UFG) körülbelül 1600 franchise-tulajdonosunk van csaknem 60 országban, és legtöbbjük másik karrierjüket hagyta el; sokan megtehetik ezt anélkül, hogy abban az iparágban dolgoznának, amelybe befektetnek.

Íme tehát öt ok, amiért a következő karrieredet franchise-tulajdonossá tegye:

Tudod, hogy működik

Ez egy újrakezdés egy jól bevált üzleti modellben, a kockázat és a haszon vonzó egyensúlyával. Ha franchise-t vásárolsz, egy olyan vállalatot kap, amelynek termékeit és folyamatait a való világban tesztelték és tökéletesítették, valódi ügyfelekkel és alkalmazottakkal. Ráadásul megkapod azt a felbecsülhetetlen értékű erőt, hogy egy elismert és megbízható márkát képviselj.

Felbecsülhetetlen értékű képzésben és támogatásban részesülsz

Ellentétben azzal, hogy nulláról indulnál egy független vállalkozással, a franchise-hoz való csatlakozás képzést, beállítási segítséget és támogatást nyújt, beleértve a megosztott erőforrásokat, például a kooperatív hirdetést és a tömeges vásárlást. Az UFG-nél segítünk a helykeresésben, a bérleti szerződés megkötésében, az alaprajz elkészítésében és sok más feladatban is, folyamatos támogatással, amíg a franchise-tulajdonos velünk van. Még egy mentorprogramunk is van, amely elősegíti a kapcsolatot a tapasztalt, sikeres üzlettulajdonosok és az új tulajdonosok között. Hiszünk abban, hogy egy bevezetett mentorprogram az egyik legértékesebb dolog, amit egy vállalat tehet.

Az ilyen programoknak köszönhetően magas komfortérzetet nyújthatsz vállalkozásod indításakor, így szabadon összpontosíthatsz vállalkozásod felépítésére és fejlesztésére, ahelyett, hogy annyi feladaton dolgoznál, ami az idődet veszi igénybe a növekedéstől.

Van egy franchise, amely szinte bárkinek megfelel

Szinte minden iparágban elérhető cégek franchise-ként, és valószínűleg megtalálod azt, amelyik megfelel személyiségednek, készségeidnek és céljaidnak.

Tapasztalataim szerint minden személyiség dolgozik a franchise-ban, kivéve a „mindent tudókat”, akik nem hajlandók betartani a bevált eljárásokat (és a maverik stílusuk sok cégnél nem működik, akár franchise, akár nem). A rendszer követése szükséges, így ha az egód nem engedi, hogy tanulj másoktól, a franchise nem megfelelő számodra.

Nem szükséges tapasztalat

Franchise márkáinknál a képzési és támogatási rendszereink azt jelentik, hogy nem kell abból az iparágból származnod, amelybe befektetsz. Néha a tapasztalat hiánya előnyt jelenthet; nem hoz fel régi szokásokat, amelyek ellentétesek lehetnek a franchise-tulajdonos eljárásaival.

Valójában azonban szeretned kell az üzletet, és különösen azt, hogy az adott vállalkozás mit tehet az életstílusodért. Javaslom, hogy olyan vállalkozást válassz, amelyet kedvelsz, vagy amelyhez valamilyen affinitásod van. Ha nem tudod megkülönböztetni a csavarkulcsot a kenyértől, az autójavító franchise valószínűleg nem neked való. Keress olyan céget, ahol ki tudod használni erősségeid az értékesítés, marketing, kommunikáció vagy technológia területén.

Mielőtt végleges döntést hoznál, tanulmányozd az iparágat. Találkozz a franchise-tulajdonossal és a csapattal, hogy megérezd az egészet, majd látogass el más tulajdonosokhoz. Látogasd meg versenytársaidat is, és a végső döntés meghozatala előtt beszélj a szakma szakembereivel.

A franchise-vevők továbbra is irányíthatják

Míg a vállalati vezetés megköveteli bizonyos eljárások követését, a franchise-tulajdonos továbbra is nagy szabadsággal és rugalmassággal rendelkezik az üzleti tevékenység irányításában. Minden csapatnak tartalmaznia kell a menedzsmentet, a marketinget, az értékesítést, a gyártást és a technológiát, de a csapatok felhasználásának módja a franchise-tulajdonoson múlik. Az UFG-nél a legjobb ötleteinket a franchise-tulajdonosoktól kapjuk, ezért nagyon fontos, hogy szabadságot adjunk nekik a döntéshozatalban, miközben egyensúlyba hozzuk őket sikeres rendszereinkkel.

Az értékesítéstől és a kiadásoktól függően minden vállalkozás eltérően lép fel, de a tipikus időkeret hat-tizennyolc hónap. Az első év mindig a legnehezebb bármilyen vállalkozás számára, mivel új iparágat tanul, új munkatársakat vesz fel, és megtalálja az utat. A franchise-nak sok hasonló kihívása van, de erőforrásokkal kell egy kicsit kevésbé elsöprővé tenni az élményt. Tulajdonosként bármikor vissza lehet olvasni egy kézikönyvet, és mindig számíthatsz a vállalati vezetőkre és a franchise-társakra, akik támogatják.

A franchise a nagyvállalkozások minden előnyét megadja, a helyi tulajdonos szabadságával. Ha azt fontolgatod, hogy kilépsz a jelenlegi munkahelyedről, számíthatsz egy védőhálóra, amely segít a lágyabb landolásban.

.

Olvasson tovább