Oldal kiválasztása

Ha sok lehetőséget és növekedési potenciállal rendelkező vállalkozást keres, érdemes lehet egy kereskedelmi takarítási franchise-t megfontolni. A takarítási szolgáltatások franchise-lehetőségeinek listájával biztosan megtalálja az érdeklődési körének és képességeinek megfelelőt.

A megfelelő előkészítéssel és marketinggel pedig a takarítási szolgáltatások franchise-ját sikeres vállalkozássá alakíthatja. Lássuk ezt a cikket a takarítási ágazat franchise lehetőségeiről.

Mi az a takarítási franchise?

A takarítási franchise olyan üzleti modell szerint működik, ahol a franchise átvevő egy bejáratott takarítócég – a franchise-adó – márkajelzését, módszereit és rendszereit alkalmazva nyújt takarítási szolgáltatásokat.

Ezek a franchise-ok gyakran az ügyfelek széles körét szolgálják ki, beleértve a kereskedelmi létesítményeket, irodákat és néha lakóotthonokat is. A szolgáltatások köre kiterjedt lehet, szőnyegtisztítást, ablakmosást, nagynyomású mosást és általános takarítási feladatokat is felölel.

Sok takarítási franchise további szolgáltatásokkal is diverzifikálja kínálatát, mint például a házmesteri munkák, a padlóápolás, sőt a biztonsági szolgáltatások is, ezzel is bővítve piaci vonzerejét.

takarítás franchise

 • OLVASS TOVÁBB: 10 vegytisztítási franchise

A kereskedelmi takarítási szolgáltatások napjainkban

A takarítóipar folyamatos növekedési pályán halad, az előrejelzések jelentős piacbővülést jeleznek. 2025-re önmagában a lakossági takarítási piac várhatóan eléri a 40,3 milliárd dollárt, míg a globális kereskedelmi takarítási piac körülbelül 468,2 milliárd dollárt 2027-re.


Kisvállalkozási ajánlatok


Ezt a növekedést a higiéniával és a tisztasággal kapcsolatos tudatosság fokozása motiválja, különösen a közegészségügyi aggályok nyomán, valamint a rendszeres takarítási szolgáltatások folyamatos igénye a kereskedelmi és lakossági környezetben.

Miért érdemes megfontolni egy franchise takarítási vállalkozást?

Íme öt ok, amiért érdemes vállalkozást indítania a kereskedelmi takarítási franchise-listánkból:

 • Nagy igényű szolgáltatás. Ez az iparág folyamatosan növekszik, és várhatóan csaknem fél billió dollárt fog érni a nem is olyan távoli jövőben.
 • Alacsonyabb belépési akadály. Szolgáltatásalapú vállalkozás indítása a takarítás területén olcsó befektetés más vállalkozásokhoz képest.
 • Sok lehetőséged van. Számos kínált szolgáltatás közül választhat, így érdeklődési köréhez és képességeihez szabhatja vállalkozását.
 • Határ a csillagos ég. Megfelelő előkészítéssel és marketinggel sikeres takarítási vállalkozássá teheti franchise-át.
 • Te hívod a lövést. Saját franchise vállalkozásával lehetősége nyílik arra, hogy saját maga főnöke legyen, és rugalmas időbeosztással rendelkezzen.

takarítás franchise

Módszertanunk: Hogyan választottuk ki a legjobb takarítási franchise-t

A potenciális franchise-átvevőket a takarítási franchise-ba történő befektetéssel kapcsolatos tájékozott döntések meghozatalára irányítjuk, meghatározott kritériumrendszert alkalmazunk. Ezek a kritériumok a takarítási franchise lehetőségek életképességének, piaci keresletének és működési szempontjainak felmérésére szolgálnak. Minden kritérium egy 1-től 5-ig terjedő skálán van értékelve, ahol az 1 a legkisebb, az 5 pedig a legnagyobb fontosságot jelöli a felülvizsgálati folyamatunkban:

 1. A márka felismerése és a piaci hírnév
  • Fontosság: 5
  • Felmérjük a franchise márka erejét és hírnevét a piacon. Egy jól megalapozott márka versenyelőnyt és vásárlói bizalmat biztosíthat.
 2. Kezdeti befektetési és franchise díjak
  • Fontosság: 4
  • A franchise elindításának költsége, beleértve a kezdeti díjakat és a szükséges felszerelést vagy kellékeket, kulcsfontosságú tényező. A megfizethető indulási költségek elérhetőbbé tehetik a franchise-t.
 3. Képzés és támogatás a franchise-adótól
  • Fontosság: 5
  • A franchise sikeres működése és növekedése szempontjából kulcsfontosságú a képzés mértéke és minősége, a folyamatos támogatás, valamint a franchise-adó által biztosított erőforrások.
 4. Piaci kereslet és növekedési potenciál
  • Fontosság: 5
  • Elemezzük a takarítási szolgáltatások iránti jelenlegi és várható keresletet a célpiacon. A magas kereslet és növekedési potenciál jövedelmező lehetőséget jelez.
 5. Működési hatékonyság és technológiai integráció
  • Fontosság: 4
  • A hatékony működési rendszerek, beleértve a modern tisztítási technológiák alkalmazását és a hatékony irányítási gyakorlatot, fontosak a jövedelmezőség és az ügyfelek elégedettsége szempontjából.
 6. Marketing és ügyfélszerzési támogatás
  • Fontosság: 4
  • A franchise-adó támogatása a marketingben és az ügyfélszerzési stratégiákban, beleértve a helyi reklámozást és a digitális marketinget is, elengedhetetlen az ügyfélbázis kialakításához.
 7. Környezetvédelmi megfelelés és zöld gyakorlatok
  • Fontosság: 3
  • A környezettudatosság növekedésével a környezetbarát tisztítási megoldásokat kínáló és a környezetvédelmi előírásokat betartó franchise-ok versenyelőnyhöz juthatnak.
 8. Méretezhetőség és bővítési lehetőségek
  • Fontosság: 3
  • Az üzlet bővítésének lehetősége, beleértve a szolgáltatások vagy a terület bővítését, fontos szempont a hosszú távú növekedéshez.
 9. Szabványoknak és szabványoknak való megfelelés
  • Fontosság: 4
  • A franchise törvényes és etikus működése szempontjából kritikus fontosságú az egészségügyi és biztonsági szabványoknak és az iparági előírásoknak való megfelelés biztosítása.
 10. Nyereségesség és a befektetés megtérülése
  • Fontosság: 5
  • A potenciális jövedelmezőség és a befektetés megtérülése, figyelembe véve az olyan tényezőket, mint a működési költségek, az árképzési stratégiák és a piaci verseny, kulcsfontosságúak a franchise pénzügyi sikeréhez.

Ezen kritériumok alkalmazásával az a célunk, hogy a potenciális franchise-átvevőket olyan takarítási franchise-lehetőségek felé tereljük, amelyek nemcsak életképes üzleti modellt kínálnak, hanem a piaci trendekhez és a legjobb működési gyakorlatokhoz is igazodnak.

takarítás franchise

Top tisztítási franchise

Ugorjunk bele a legjobb takarítási franchise-lehetőségek listájába, amelyeket érdemes megfontolni 2022-ben:

1. Anago Cleaning Systems

Az Anago Cleaning Systems franchise lehetőség nagyszerű befektetésnek tűnik a magas profitpotenciálnak és a szilárd hírnévnek köszönhetően. A kezdeti befektetési tartomány 219 000 és 339 000 dollár között van, a bruttó bevétel 5%-os jogdíjával és 98 000 dolláros kezdeti subfranchise díjjal.

2. Stratus Building Solutions

A Stratus Building Solutions franchise Az alternatív költségek a franchise megvásárlására választott régiótól, a befektetés típusától, valamint a régió lakosságától függően változnak. Ezek a franchise-ok gyakran a kereskedelmi takarításra összpontosítanak, amely nagy piaci keresletet és nagy haszonkulcsot kínál. Befektetési költségei valahol 3 450 és 1 113 000 dollár közé esnek.

3. Oxi Fresh szőnyegtisztítás

A Oxi Fresh Carpet Cleaning franchise A lehetőség szilárd befektetésnek tűnik a magas piaci keresletnek és a vállalat minőségi támogatásának köszönhetően. A kezdeti franchise díj 41 900 dollár, az átalány, havi jogdíj pedig mindössze 395 dollár. Ezenkívül a Nemzeti Reklám- és Technológiai Díj az eladások ésszerű 3%-a havonta, havi minimum 150 dollárral. Az ütemezési központ díja is nagyon ésszerű, mindössze 15,00 USD befejezett munkánként.

4. Chem-Dry

Ez franchise lehetőség a Chem-Dry-től olyan speciális takarítási szolgáltatásokra összpontosít, amelyek nagyon keresettek és jövedelmezőek. A márka kezdeti franchise díja 23 500 dollár. A becsült teljes kezdeti befektetés 67 645 és 179 000 dollár között mozog.

5. Vidám szolgálólányok

Ha takarítási franchise lehetőséget keres otthoni takarítási szolgáltatásokhoz, akkor a Merry Maids franchise jó választás lehet a szilárd márka ismertségének és támogatásának köszönhetően. A 37 500 USD és 51 500 USD közötti kezdeti franchise díjjal és a 89 616 USD és 125 023 USD közötti becsült kezdeti befektetéssel ez egy viszonylag megfizethető lehetőség.

6. College HUNKS szemétszállítás és költözés

A szemétszállítás a takarítóipar olyan szegmense, amely nagy piaci keresletet és profitpotenciált kínál. Nak nek kezdje el a franchise-t ezzel a márkával a teljes befektetése 158 700 és 288 500 dollár között lesz. Ez magában foglalja a legalább 45 000 és 65 000 dollár közötti franchise-díjat. Ezenkívül 75 000 USD likvid tőkével (készpénz, lakástőkével, eladható eszközökkel, 401(k) vagy IRA-kkal stb.) és 200 000 USD nettó vagyonnal kell rendelkeznie.

7. Vanguard tisztítórendszerek

A kezdeti franchise díj Vanguard tisztítórendszerek viszonylag alacsony, körülbelül 5000 dollártól kezdődik, de akár 350 000 dollárt is elérhet egy Master Franchise esetében. A becsült teljes kezdeti befektetés a vásárolt franchise típusától és a működési területétől is függ.

8. PuroClean

A PuroClean franchise lehetőség nagyszerű befektetésnek tűnik a tisztítóipar iránt érdeklődők számára. A kezdeti 50 000 dolláros franchise díjjal és a 71 190 és 99 305 dollár közötti becsült kezdeti befektetéssel a PuroClean ésszerű árú opciónak tűnik.

9. Jan-Pro

A Jan-Pro franchise lehetőség szilárd befektetésnek tűnik azok számára, akik szeretnének saját zöld takarítási szolgáltatást indítani. A kezdeti franchise díjak széles skálája létezik, 1000 USD és 20 000 USD között, és a becsült teljes kezdeti befektetés 1000 USD és 768 000 USD között mozog.

10. ServiceMaster Clean

A ServiceMaster Clean franchise lehetőség kezdeti franchise díja viszonylag alacsony, 31 500 dollártól kezdve. A becsült teljes kezdeti befektetés sem túl rossz, 86 500 dollártól kezdve.

takarítás franchise

 • OLVASS TOVÁBB: Tekintse meg Franchise útmutatónkat

A legjobb takarítási franchise-lehetőségek összehasonlítása

A megfelelő takarítási franchise kiválasztása kihívást jelenthet. Segítségül összeállítottunk egy összehasonlító táblázatot, amely felvázolja a listánkban említett egyes franchise-ok legfontosabb részleteit. Ez a táblázat segít gyorsan összehasonlítani a franchise díjakat, a kezdeti befektetési tartományokat és a legjobb takarítási franchise-ok egyedi tulajdonságait.

Franchise név Kezdeti franchise díj Kezdeti befektetési tartomány Egyedi jellemzők/jegyzetek
Anago tisztítórendszerek 98 000 dollár 219 000 – 339 000 dollár 5% jogdíj a bruttó bevétel után
Stratus Building Solutions Váltakozik 3 450 – 1 113 000 dollár A költségek régiónként és franchise típusonként változnak
Oxi Fresh szőnyegtisztítás 41 900 dollár Nem meghatározott Egységes havi jogdíj, megfizethető hirdetési díj
Chem-Dry 23 500 dollár 67 645 – 179 000 dollár A szőnyegtisztításra összpontosít
Vidám szobalányok 37 500 – 51 500 dollár 89 616 – 125 023 USD Otthoni takarítási szolgáltatások
College HUNKS szemétszállítás 45 000 – 65 000 dollár 158 700 – 288 500 dollár Tartalmazza a fuvarozási/szemétszállítási szolgáltatásokat
Vanguard tisztítórendszerek 5000-350000 dollár Váltakozik Master Franchise lehetőségek állnak rendelkezésre
PuroClean 50 000 dollár 71 190 – 99 305 USD Takarítási szolgáltatások széles skáláját kínálja
Jan-Pro 1000-20 000 dollár 1000 – 768 000 dollár Zöld tisztítási szolgáltatások
ServiceMaster Clean 31 500 dollár 86 500 dollártól kezdődik Kialakult márka széles szolgáltatási kínálattal

takarítás franchise

Hogyan válasszuk ki a legjobb franchise-t kereskedelmi takarítási vállalkozása elindításához

A megfelelő franchise kiválasztása kereskedelmi takarítási vállalkozása számára számos tényező alapos mérlegelésével jár:

 • Vegye figyelembe az indulási költségeket: Mérje fel a franchise-hoz szükséges kezdeti beruházást. Fontos, hogy olyan lehetőséget válasszon, amely megfelel az Ön pénzügyi képességeinek. Az alacsonyabb befektetés csökkenti a kezdeti kockázatot, és különösen vonzó lehet az első franchise-tulajdonosok számára.
 • Tekintse meg a biztosított képzést és támogatást: A tra a franchise-adó által kínált támogatás és támogatás kulcsfontosságú. Franchiseként az átfogó képzési programokhoz való hozzáférés és a folyamatos támogatás jelentősen befolyásolhatja vállalkozása sikerét és zavartalan működését.
 • Ellenőrizze a Véleményeket: Kutasson és olvassa el a jelenlegi és korábbi franchise-vevők véleményét. Ez betekintést nyújthat a franchise hírnevébe, a működési kihívásokba és a franchise zászlaja alatti működtetésének tényleges tapasztalataiba.
 • Beszéljen a franchise-adóval: A franchise-adóval való közvetlen kommunikáció értékes betekintést nyújthat. Használja ki ezt a lehetőséget, hogy részletes kérdéseket tegyen fel üzleti modelljükről, elvárásaikról és a támogatási rendszerről. Ez a beszélgetés segíthet felmérni, hogy az üzleti filozófiájuk összhangban van-e az Ön sajátjával.

Ezen lépések megtétele segít abban, hogy olyan franchise-t válasszon, amely nemcsak költségvetésének és céljainak megfelel, hanem bizonyítottan sikeres, és biztosítja a szükséges támogatást ahhoz, hogy boldoguljon a tisztítóiparban.

takarítás franchise

 • OLVASS TOVÁBB: A legjobb kereskedelmi tisztítószerek kisvállalkozásai számára

Mennyibe kerül egy takarítási vállalkozás franchise megnyitása?

Egy kereskedelmi takarító üzlet megnyitása körülbelül 3500 dollártól több mint 1 millió dollárig terjedhet. Ez magában foglalja a kezdeti franchise-díjat. A költség valóban attól függ, hogy a vállalkozás jár-e járművekkel, helyszínnel, fejlett felszereléssel stb.

Nyereséges a takarítási franchise?

Minden bizonnyal lehetnek ilyenek, de ez számos tényezőtől függ, például a takarítási franchise márkától, az üzletvezetési minőségtől, a helytől stb. A vállalkozás megfelelő marketingje elengedhetetlen a nyereségessé tételhez.

Kereshet pénzt a szőnyegtisztító franchise szolgáltatással?

Igen, pénzt kereshet a szőnyegtisztító franchise-zal. A szőnyegtisztítás olyan szolgáltatás, amelyre mindig is van kereslet, és a jövőben is az lesz. Ha minőségi szolgáltatásokat kínál, és jól értékesíti vállalkozását, akkor ezzel az üzleti modellel minden bizonnyal nyereséget érhet el a szőnyegtisztítással.

OLVASS TOVÁBB:

 • Tekintse meg Franchise útmutatónkat

 

Kép: Envato Elements


Bővebben itt: Franchise lehetőségek


Olvasson tovább