Oldal kiválasztása

Az AMD egy stratégiai lépést tett az Nvidia stratégiai partnerei felé, egy olyan szövetség létrehozásával, amely az Ethernet technológia 50 éves örökségét használja fel egy szélesebb és kiegyensúlyozottabb ökoszisztéma előmozdítására. Az AMD és az Nvidia közötti verseny hátterében ez a lépés jelentős jelentőséggel bírhat az iparágban, mivel az AMD arra törekszik, hogy bővítse kapcsolatait és szövetségeseit, valamint erősítse a technológiai ökoszisztémát a versenytársak egyikével szemben.

Az Ethernet, mint a hálózati technológia egyik alappillére, fontos szerepet játszik a számítástechnikai és kommunikációs infrastruktúrában. Az AMD ezt a megbízható és bevált technológiát használja ki a saját stratégiai céljainak elérésére, egyúttal az iparág szélesebb és sokoldalúbb fejlődését is támogatva. Ez a lépés arra utal, hogy az AMD a hálózati és kommunikációs technológiák területén is érvényesíteni kívánja befolyását, lehetővé téve ezzel új lehetőségeket az innováció és a technológiai előrehaladás számára.

A Broadcom bejelentése, miszerint következő generációs PCIe kapcsolói támogatni fogják az AMD Infinity Fabric technológiáját (más néven xGMI), jelentős előrelépést jelent az adatátviteli technológiák területén. Az Infinity Fabric, amelyet főként az EPYC kiszolgálókon használnak, a CPU-k közötti adatátvitel sebességének növelésére szolgál egy rendszeren belül, és képes kezelni a csomagok közötti kapcsolatot, valamint PCIe Gen5-ként és CXL-ként (Compute Express Link) működni.

A Broadcom támogatása jelentős változást hoz a PCIe kapcsolók terén, és az Ethernet bevonása az Ultra Ethernet Consortium (UEC) keretében még tovább bővíti a lehetőségeket. Az Ethernet, amelyet korábban főként mainstream alkalmazásokban használtak, most a mesterséges intelligencia-fürtök közötti kulcsfontosságú összeköttetési technológiává válik, felváltva az Infinibandet, amely a nagyteljesítményű számítástechnikai (HPC) helyzetekben volt a domináns technológia.

Az Ethernet fejlődése azt jelenti, hogy most már képes kezelni a nagy sebességű adatátvitelt az adatintenzív munkaterhelések és az AI igényeihez igazodva. Ez a fejlesztés új lehetőségeket nyit meg a HPC területén, lehetővé téve a gyorsabb és hatékonyabb adatátvitelt, ami kritikus jelentőségű az AI és a nagy adatmennyiséget igénylő alkalmazások számára. Az AMD és a Broadcom együttműködése ezen a területen tovább erősíti a számítástechnikai ökoszisztéma innovációs képességét.

Olvass tovább