Az új okostelefonra való váltáskor az egyik legfontosabb lépés az adatok átvitele a régi készülékről. A folyamat módja függ attól, hogy Androidról Androidra, iPhone-ról iPhone-ra váltasz, vagy a két különböző ökoszisztéma között.

 1. Azonos Márka (pl. Samsungról Samsungra, iPhone-ról iPhone-ra):
  • iPhone: Használja az iCloud vagy az iTunes biztonsági mentést. Jelentkezzen be az új iPhone-on az Apple ID-jával, és állítsa vissza a korábbi biztonsági mentést.
  • Android: A Google-fiók használata biztonsági mentéshez. A régi eszközön lépjen a Beállítások > Rendszer > Biztonsági mentés részre, és mentse adatait a Google Drive-ra. Az új eszközön jelentkezzen be ugyanebbe a Google-fiókba, és állítsa vissza a mentést.
 2. Különböző Márkák Között (pl. Samsungról Xiaomira):
  • Több applikáció, például a Samsung Smart Switch vagy a Xiaomi Mi Mover segíthet az adatok átvitelében. Ezek az alkalmazások általában lehetővé teszik a különböző márkájú eszközök közötti adatátvitelt.
 3. iPhone és Android Között:
  • iPhone-ról Androidra: Az adatok átviteléhez használhatja a Google Drive-t. Töltsön le egy biztonsági mentést az iPhone-ról a Google Drive-ba, majd jelentkezzen be az Android eszközön ugyanebbe a Google-fiókba.
  • Androidról iPhone-ra: Az Apple „Move to iOS” alkalmazása segít az adatok Androidról iPhone-ra történő átvitelében.

Fontos lépések az adatok biztonságos átvitele előtt:

 • Készítsen biztonsági mentést minden fontos adatról.
 • Ellenőrizze, hogy az összes szükséges adat szerepel-e a mentésben (például kapcsolatok, fotók, dokumentumok).
 • Győződjön meg arról, hogy az új készülék elegendő tárhellyel rendelkezik a régi adatok fogadására.
 • Tájékozódjon a régi eszközről az adatok törlése előtt, hogy biztosan minden szükséges adatot átvitt.

Az adatátvitel módja nagymértékben függ az eszközök típusától és a használt szoftverektől. A fent említett módszerek általában a leggyakrabban használt és hatékony megoldások az adatok átvitelére.

Felhőalapú biztonsági mentések készíthetők a beállításokban – iPhone és Android telefonokra egyaránt

iPhone-on a biztonsági mentést az iCloud menüben, az Apple ID alatt a beállításokban végezheti el. Ebben az esetben a biztonsági mentés a iCloud letétbe helyezve. Ha iPhone-ját egy Mac számítógéphez csatlakoztatja, helyi számítógépet is telepíthet a számítógépére biztonsági mentés befektetni.

Ezekre az átfogó biztonsági mentésekre azért van szükség, hogy az adatok a lehető legegyszerűbben továbbíthatók legyenek. Mindkét Messenger alkalmazások Létre kell hozni egy aktuális biztonsági másolatot is, például at Whatsapp.

Ezeket is feltétlenül ellenőrizni kell Banki alkalmazások, az ID Austria és más alkalmazásokhoz, amelyekhez használják Belépés érzékeny szolgáltatásokhoz szükségesek. Legyen óvatos az új eszköz beállításakor is Jelszavak rendelkezzen mindenekelőtt a bejelentkezési adatokkal Google fiók vagy a iCloud-fiókok. Az is WiFi jelszó megkövetelt.

Az Androidról az Androidra való áttérés

Maradj bent az Android ökoszisztéma, általában létezik 4 lehetőséga tartalom átviteléhez a régi mobiltelefonról az új mobiltelefonra.

 1. Az egyik segítségével Kábel csatlakozás a régi és az új készülék között
 2. Az egyik segítségével WiFi kapcsolat
 3. Segítségével a Biztonsági mentések a Google-nál
 4. Segítség speciális alkalmazások a gyártó

© APA/AFP/FREDERIC J. BROWN

Vezetékes Adatátvitel: Az Első Lépések

Amikor először indítja el új okostelefonját, a kezdeti beállítási folyamat során szembesülhet az adatátvitel lehetőségével. Ebben a szakaszban a rendszer megkérdezi, hogy kívánja-e átmozgatni adatait a régi eszközről az újra. A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás a két készülék közvetlen kábelkapcsolatán keresztüli összekötése.

Engedélyek és Google Fiók Áthelyezése

A kábeles kapcsolat létrejötte után néhány további engedélyt kell adnia régi eszközének. Ezután a Google-fiók és az összes kapcsolódó adat könnyedén átkerül az új okostelefonra. Ez a lépés nélkülözhetetlen az adatok zökkenőmentes átviteléhez.

Adatok Kiválasztása és Átvitele

Ezt követően lehetősége nyílik kiválasztani, mely adatokat szeretné átvinni az új eszközre. Ez magában foglalhat egyedi adatokat, például fényképeket, üzeneteket vagy alkalmazásokat. A kívánt elemek kijelölése és megerősítése után az adatok automatikusan átkerülnek az új készülékre, ezzel folytatódik a beállítási folyamat.

Figyelembe Vehető Korlátozások

Fontos megjegyezni, hogy bizonyos adatok, mint például az egyes alkalmazások elrendezése vagy a kezdőképernyő beállításai, nem feltétlenül kerülnek átvitelre a kábeles módszerrel. Ezeket a beállításokat manuálisan kell újrakonfigurálni az új készüléken, amely részletes és figyelmet igénylő folyamat lehet.

Adatátvitel kábeles kapcsolaton keresztül

© Florian Christo

2. módszer: Wi-Fi Kapcsolaton Keresztüli Adatátvitel

Wi-Fi Kapcsolat: Az Adatátvitel Kezdete

Ha nem a kábeles kapcsolatot választja, hanem a vezeték nélküli adatátvitelt részesíti előnyben, a WLAN hálózaton keresztüli módszer kínálkozik. Ebben az esetben a rendszer arra kéri Önt, hogy a régi eszköz Google alkalmazásában válassza a „Állítsa be a készülékemet” opciót, így indítva el a vezeték nélküli kapcsolódást.

Google Fiók és Adatok Áthelyezése Wi-Fi-n Keresztül

Miután a vezeték nélküli kapcsolat létrejött, a Google-fiók és a hozzá kapcsolódó információk könnyedén átkerülhetnek az új okostelefonra. Ez a lépés elengedhetetlen az adatok zökkenőmentes és gyors átviteléhez.

Adatok Kiválasztása és Synchronizálása

Ezt követően lehetősége nyílik kiválasztani, mely adatokat és alkalmazásokat szeretné átvinni az új eszközre. A kiválasztás és megerősítés után az adatok szinkronizálása megkezdődik, biztosítva azok sima átmozgatását az új készülékre.

A Wi-Fi Adatátvitel Előnyei és Korlátozásai

A Wi-Fi kapcsolaton keresztüli adatátvitel előnye, hogy nem igényel fizikai kábelkapcsolatot, így rugalmasabb és kényelmesebb lehet. Viszont érdemes tudni, hogy bizonyos beállítások, mint például az alkalmazások elrendezése vagy a kezdőképernyő konfigurációja, nem feltétlenül kerülnek átvitelre ezzel a módszerrel. Ezeket a beállításokat manuálisan kell újra meghatározni az új készüléken.

Vezeték nélküli adatátvitel 2 Android telefon között

© Florian Christof

3. módszer: Google Cloud Biztonsági Másolat

Google Cloud Backup: Adatai Biztonságos Kezelése

Amikor a régi készüléke már nem elérhető vagy megsérült, a Google Cloud Backup segítségével visszaállíthatja adatait. Ez a módszer különösen hasznos, ha nem fér hozzá a régi eszközhöz. A beállítási folyamat során jelezheti, hogy a régi mobiltelefonja már nem áll rendelkezésre.

Google Fiók Bejelentkezés és Biztonsági Másolat Kiválasztása

A következő lépés az, hogy bejelentkezik a Google-fiókjába. Itt választhatja ki a visszaállítani kívánt biztonsági másolatot. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy az összes szükséges adatátvitel automatikusan megtörténjen.

Biztonsági Hitelesítés és Adatok Visszaállítása

A biztonsági másolat használatához meg kell adnia a PIN-kódot vagy a feloldási mintát, amelyet a régi készülékén használt. Ez egy további biztonsági lépés, amely biztosítja, hogy csak Ön férhessen hozzá az adatokhoz.

Adatok Kiválasztása és Visszaállítása

Miután sikeresen hitelesítette magát, lehetősége nyílik kiválasztani, mely adatokat szeretné visszaállítani az új készülékére. Ez magában foglalhatja a kontaktokat, üzeneteket, fotókat, alkalmazásokat és egyéb adatokat. A kiválasztott adatok visszaállítása után az új eszköz használatra kész állapotba kerül.

A Google Cloud Backup Előnyei

A Google Cloud Backup használata biztosítja, hogy adatai mindig biztonságban legyenek, még ha a fizikai eszköz már nem is elérhető. Ez a módszer kényelmes és megbízható megoldást nyújt az adatok visszaállításához az új okostelefonon.

Adatok visszaállítása a Google Cloud biztonsági másolatból

© Florian Christof

4. módszer: Gyártó Specifikus Alkalmazások Használata

A Gyártó Által Kínált Alkalmazások: „Hop or Top” Játék

Amikor új okostelefonra vált, az adatok átvitele a gyártók speciális alkalmazásaival egyfajta „hop or top” játék lehet. Ez azt jelenti, hogy vagy zökkenőmentesen működik az átvitel, beleértve a kezdőképernyő beállításainak áthelyezését is, vagy pedig problémákba ütközhet, és az átvitel nem hajtódik végre megfelelően.

Azonos Márkájú Eszközök és Alkalmazások

A legnagyobb sikerrel az azonos márkájú eszközök közötti adatátvitel valósítható meg, különösen, ha a gyártó saját átviteli alkalmazását használja. Ilyenkor nemcsak az adatok és alkalmazások, hanem a különböző beállítások és a kezdőképernyő elrendezése is átkerülhetnek az új készülékre.

Különböző Márkák Közötti Átvitel

Ha két különböző márkájú készülék között szeretné átvinni az adatokat, az egyik gyártó által kínált transzfer alkalmazás használható. Bár az ilyen alkalmazások gyakran képesek sikeresen átvinni az adatokat, előfordulhat, hogy csak részben kompatibilisek, ami korlátozhatja az átvitel hatékonyságát.

Alternatív Megoldások és Korlátozások

Amennyiben a gyártóspecifikus átviteli alkalmazások nem bizonyulnak teljesen hatékonynak, továbbra is választhatja a korábban említett átviteli módszereket, mint a vezetékes kapcsolat, Wi-Fi, vagy a Google Cloud biztonsági másolat használatát. Fontos tudni, hogy a különböző márkák közötti adatátvitel során néhány beállítás vagy adattípus nem kerülhet átvitelre, vagy manuális beavatkozást igényelhet.

EasyShare a Vivo-tól, Mi Mover a Xiaomitól és Smart Switch a Samsungtól

© Florian Christof

A neve óta a Alkalmazások átvitele gyakran nem a megfelelő gyártó Amint az megállapítható, az alábbiakban áttekintést adunk az egyes mobiltelefon-márkák adatátviteli alkalmazásairól.

Kevésbé ajánlatos, ha be van kapcsolva külső alkalmazások. Ezek általában nem tudják betartani ígéreteiket, gyakran csak közepesen működnek, és a teljes funkcionalitás néha csak térítés ellenében érhető el.

Váltás iPhone-ról Androidra

A változás egytől Ökoszisztéma a másikon elég unalmas a használata kidolgozott kézimunka csatlakoztatva van. Lehet, hogy az a benyomásod, hogy az Apple a lehető legnehezebbé teszi Adatok iPhone-ról Androidra átutalni, szállítani. A Alkalmazások átvitele ebben az esetben egyáltalán nem működik. Minden alkalmazást manuálisan kell letölteni a Play Áruházból.

Az átviteli alkalmazások innen Samsung (Smart Switch) és Vivo (EasyShare) telepíthető iPhone-ra, de működnek csak korlátozottan. Apple mobiltelefonról Android-eszközre csak névjegyek, naptárak, képek és videók vihetők át.

➤ Olvass tovább: 5 ok, amiért a mobiltelefon akkumulátora ilyen lassan töltődik

Az adatok átvitele iPhone-ról Android mobiltelefonra csak kezdetlegesen működik – itt van az EasyShare alkalmazás a Vivo-tól iPhone-on

© Florian Christof

Váltson Androidról iPhone-ra

Ugrás iOS-re” egyike azon keveseknek Android alkalmazásokamelyek az Apple-től származnak – itt a Play Áruházban. Ez megkönnyíti az átállást mindazok számára, akik Android-telefonról iPhone-ra váltanak megkönnyebbülten. Az iPhone használata előtt telepítse ezt az alkalmazást Android telefonjára.

Az iPhone beállításakor először ezt kell eldöntenie kézi beállítás majd válassza az „Adatok átvitele Android-eszközről” lehetőséget. Miután beírta az egyszeri kódot Android-telefonja „Move to iOS” alkalmazásába, a két eszköz összekapcsolódik vezeték nélkül egymással.

Ezután válassza ki az iPhone-ra átvinni kívánt adatokat. Mellett fényképeket, kapcsolatokat és Beállítások stb lehet alkalmazások is felveszik. Ezek az alkalmazások ezután telepítésre kerülnek az App Store-ból – azonban az alkalmazás tartalma nem vihető át.

➤ Olvass tovább: 10 tipp az Android okostelefon akkumulátorának hosszabb élettartamához

Sok adatot lehet átvinni Android telefonról iPhone készülékre

© Florian Christof

iPhone-ról iPhone-ra

Aki egy régiből iPhone-ról egy új iPhone-ra változások, az U A költözés rövid időn belül, minden nagyobb akadály nélkül megtörtént. Az Apple itt megteheti Előnyök zárt ökoszisztémáját a lehető legteljesebb mértékben.

Ha kéznél van a régi iPhone, csak be kell kapcsolnia az új iPhone-t, és a két eszköz összekapcsolódik. Ha ezt követed magától értetődő beállítási eljárása teljes tartalom rövid időn belül átvihető az új Apple mobiltelefonra.

Ha régi iPhone-ja elromlott vagy elveszett, hozzáférhet biztonsági mentés tól iCloud vagy egyből Mac számítógépek – feltéve, hogy korábban létrehoztak egyet ott.