Oldal kiválasztása

2023-ban az Amerikaiak Online Vásárlási Szokásai és a Weboldalak Fontossága

2023-ban az amerikaiak 80%-a legalább havonta egyszer vásárolt online. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatásait vagy termékeit bemutató webhely kulcsfontosságú ahhoz, hogy 2024-ben és a 21. században versenyképes maradjon. Ha senki sem látogatja webhelyét termékei vagy szolgáltatásai böngészése céljából, akkor az szinte mintha nem is létezne.

Hogyan Növelheti Webhelye Forgalmát

Íme 30 módszer, amellyel több látogatót vonzhat webhelyére:

Közösségi Média Használata a Látogatók Vonzására

Használja ki a közösségi média erejét webhelye népszerűsítésére és új látogatók vonzására. Tegyen közzé érdekes és lebilincselő tartalmakat közösségi médiás platformokon, amelyek hivatkoznak webhelyére. Ez ösztönözheti az embereket arra, hogy ellátogassanak az Ön webhelyére.

Szerezzen több embert webhelyére

Biztosítsa, hogy Webhelye Keresőoptimalizált Legyen

A megfelelő kulcsszavak használatával és a webhely rendszeres frissítésével javíthatja helyezését a keresőkben, növelve az organikus forgalmat.

Blog a Webhelyén

A webhelyen található blog növelheti a márkával való elköteleződést. Rendszeresen frissítse a blogját informatív és szórakoztató tartalommal.


Kisvállalkozási ajánlatok


További olvasnivalók: Miért érdemes üzleti blogot írni?

Szerezzen több embert webhelyére

Pay Per Click (PPC) Kampányok

A PPC-kampányok, ahol kulcsszavakra tesz ajánlatot, egyszerű módszert jelenthetnek a célközönség elérésére.

Névjegykártyák Használata az Offline Promócióhoz

Ossza ki a webhely URL-jét tartalmazó névjegykártyákat, hogy offline módon is népszerűsítse webhelyét.

Részvétel Szakkiállításokon

A kiállításokon való részvétel remek lehetőség a márka népszerűsítésére és új ügyfelek vonzására.

Szerezzen több embert webhelyére

Használja az Influencer Marketinget a forgalom vonzására

Az influencer marketing segíthet a márkája, termékei vagy szolgáltatásai népszerűsítésében.

Adja meg webcímét a márkás egyenruhákon

Használja a márkás egyenruhákat, hogy webhelye címét az ingeken és kabátokon megjelenítse.

Tegye mobilbaráttá webhelyét

Biztosítsa, hogy webhelye mobilbarát legyen, mivel sok forgalom érkezik mobil eszközökről.

Vendégblog más oldalakon

Írjon vendégblogokat más webhelyeken, hogy növelje webhelye láthatóságát.

Hívjon meg más embereket a vendégblogba a webhelyén

A vendégblogok szerzői valószínűleg megosztják tartalmaikat, így növelve webhelye forgalmát.

Szerezzen több embert webhelyére

Tegyen közzé tartalmat a LinkedIn Pulse-on

Tegyen közzé tartalmat a LinkedIn Pulse-on, hogy célzott üzleti forgalmat irányítson webhelyére egyedi és vonzó tartalommal. A LinkedIn Pulse egy hatékony platform, amely lehetővé teszi, hogy szélesebb üzleti közönséget érjen el.

Jelenítse meg webhelye részleteit az irodában vagy a kirakatban

A webhelye részleteinek megjelenítése az irodában vagy a kirakatban egy egyszerű, mégis hatékony módja a webhely URL-jének népszerűsítésére. Egyszerűen helyezze el webcímét az ablakban, hogy az elhaladók számára is látható legyen.

Használjon autósmatricákat URL-je népszerűsítéséhez

Autósmatricák használata a webhely URL-jének népszerűsítésére egy kreatív módszer. Burkolja be járművét vállalkozása logójával és webhelyének URL-jével, hogy a járókelők figyelmét felkeltse.

E-mail marketing kampányok

Az e-mail marketing kampányok kiváló eszközök a közönség megszólítására. Gyűjtsön e-maileket a webhelyén és a közösségi média csatornáin keresztül, és küldjön rendszeresen hírleveleket, termékfrissítéseket vagy exkluzív ajánlatokat. Biztosítsa, hogy az e-mailek tartalmazzanak linkeket a webhely releváns oldalaira.

Vezessen webináriumokat vagy online workshopokat

Vezessen webináriumokat vagy online workshopokat a forgalom növelésére. Kínáljon ingyenes webináriumokat vagy workshopokat releváns témákról, és népszerűsítse ezeket az eseményeket a közösségi médián, e-mail listákon és webhelyén keresztül. Nyújtson értékes tartalmat a webinárium során, és hívja fel a figyelmet a webhelyére vagy konkrét céloldalaira.

Hozzon létre egy társult programot

Egy társult program létrehozása segíthet kihasználni mások hálózatát a webhely forgalmának növelésére. Kínáljon jutalékot bloggereknek, influencereknek vagy más webhelytulajdonosoknak, hogy közönségüket az Ön termékeihez vagy szolgáltatásaihoz irányítsák.

Vegyen részt online közösségekben és fórumokon, hogy kapcsolatba lépjen az iparával kapcsolatos csoportokkal. Legyen aktív ezeken a platformokon, mint például a Reddit és a Quora, és nyújtson hasznos válaszokat, hogy szakértőként mutatkozzon be. Szükség esetén linkeljen a webhelyére további információkért.

Használjon újracélzó hirdetéseket

Az újracélzó hirdetések segítségével vonzza vissza azokat a látogatókat, akik már korábban felkeresték webhelyét, de nem vásároltak vagy nem hajtottak végre kívánt műveletet. A közösségi média platformokon és a Google Ads-en keresztül indított újracélzó hirdetésekkel emlékeztesse őket termékeire vagy szolgáltatásaira.

Hirdessen a nyomtatott médiában

Hirdessen a nyomtatott médiában, hogy elérje a célközönségét az újságok és magazinok segítségével. Ez egy hatékony módja annak, hogy a webhelyét népszerűsítse az olvasók körében.

Használjon Direct Mail kampányokat

Ha promóciós anyagokat hagy a várótermek dohányzóasztalain, és postaládákon keresztül közzéteszi az Ön URL-címét, akkor ez egy rendkívül sikeres módja annak, hogy figyelmeztesse a potenciális ügyfeleket webhelyére.

Tegyen közzé interjúkat gondolatvezetőkkel a webhelyén

A Direct Mail kampányok használata, mint például promóciós anyagok elhelyezése várótermekben és postaládákban, egy további módszer a webhely URL-jének népszerűsítésére.

Kérjen interjút más webhelyeken

Interjúk közzététele gondolatvezetőkkel a webhelyén növelheti annak hitelességét és ösztönözheti az embereket a látogatásra.

Vegyen részt hálózati eseményeken

Vegyen részt hálózati eseményeken, hogy népszerűsítse webhelyét a megfelelő közönség körében.

Helyezzen el belső hivatkozásokat webhelyén

Belső hivatkozások elhelyezése a webhelyén elősegítheti a SEO fellendítését, és javíthatja a tartalom hasznosabbá tételét.

Eredeti kutatás közzététele a webhelyén

A meglévő tartalom finomhangolása javíthatja a webhely látogatottságát.

További információ a kisvállalkozások piackutatásáról.

A meglévő tartalom finomhangolása

Frissítse a régi blogbejegyzéseket, hogy relevánsabbá tegye azokat a mai olvasók számára.

Hirdessen a helyi rádióban

A helyi rádióállomásokon való hirdetés továbbra is hatékony módja annak, hogy webhelyét népszerűsítse a helyi közönség körében.

Frissítse a régi blogokat

A régi blogok új életre keltése azáltal, hogy relevánssá teszi őket a mai és a célközönség számára, költséghatékony és egyszerű módja annak, hogy javítsa keresőoptimalizálását és növelje webhelye forgalmát.

Használja a YouTube-ot webhelye népszerűsítésére

A YouTube a kisvállalkozások elismert közösségi oldalaként pozicionálta magát. Tegyen közzé kreatív videókat a YouTube-on, hogy ösztönözze az embereket a csatornádra való feliratkozásra. Ne felejtse el megemlíteni az URL-címét, hogy népszerűsítse webhelyét YouTube-közönsége számára.

A felhasználói élmény (UX) ereje a webhelyforgalom növelésében

A webhely forgalmának növelése érdekében létfontosságú, hogy a felhasználói élményt (UX) a stratégia központi elemeként kezelje. A zökkenőmentes és élvezetes felhasználói élmény nemcsak megtartja a látogatókat, hanem arra is ösztönzi őket, hogy bátran fedezzék fel webhelyét, és még megosszák másokkal is. Íme, miért és hogyan érdemes az UX javítására összpontosítani:

Az UX jelentősége:

 • A keresőmotorok rangsorolása: Az olyan keresőmotorok, mint a Google, olyan tényezőket vesznek figyelembe a webhelyek rangsorolásakor, mint az oldalbetöltési sebesség, a mobilbarátság és az általános használhatóság. A jól optimalizált felhasználói élmény pozitívan befolyásolhatja a keresőmotorok helyezéseit, ami megnövekedett organikus forgalomhoz vezethet.
 • Látogatói elkötelezettség: A felhasználóbarát felület, az egyszerű navigáció és az intuitív kialakítás leköti a látogatókat, és arra ösztönzi őket, hogy több időt töltsenek az Ön webhelyén. Az elkötelezett felhasználók nagyobb valószínűséggel válnak ügyfelekké, és visszatérnek a jövőbeni látogatásokra.
 • Csökkentett visszafordulási arány: A rossz felhasználói élmény magas visszafordulási arányhoz vezethet, amikor a látogatók a leszállás után gyorsan elhagyják a webhelyet. Ha gondoskodik arról, hogy webhelye értékes és releváns tartalmat nyújtson, gyorsan betöltődjön és könnyen navigálható legyen, csökkentheti a visszafordulási arányt, és tovább tarthatja a látogatókat a webhelyen.
 • Hivatkozási forgalom: A pozitív felhasználói élmény szájról szájra történő hivatkozásokhoz és közösségi média megosztásokhoz vezethet. Ha a felhasználók nagyszerű élményt szereznek a webhelyen, nagyobb valószínűséggel ajánlják azt barátaiknak, családtagjaiknak és követőiknek.

Az UX javítása a forgalom növelése érdekében:

 • Oldalbetöltési sebesség optimalizálása: A lassan betöltő oldalak frusztrálják a felhasználókat, és elhagyáshoz vezethetnek. Tömörítse a képeket, használja a böngésző gyorsítótárát, és minimalizálja a szükségtelen szkripteket a betöltési idők javítása érdekében.
 • Mobil válaszkészség: A mobil böngészés térnyerésével a zökkenőmentes felhasználói élményhez elengedhetetlen a különböző eszközökhöz alkalmazkodó, reszponzív kialakítás.
 • Navigáció törlése: Rendezze tartalmait egy áttekinthető és intuitív navigációs menüvel. A felhasználóknak könnyen meg kell találniuk, amit keresnek, tévedés nélkül.
 • Olvasható tartalom: Használjon olvasható betűtípusokat, megfelelő térközt és tiszta elrendezést, hogy tartalma könnyen olvasható legyen. Bontsa fel a hosszú bekezdéseket címsorokkal, felsorolásjelekkel és látványelemekkel.
 • Az előugró ablakok minimalizálása: Míg az előugró ablakok hatékonyak lehetnek a potenciális ügyfelek rögzítésére, a túlzott és tolakodó pop-upok bosszanthatják a felhasználókat. Használja őket takarékosan, és gondoskodjon arról, hogy könnyen eldobják őket.
 • Akadálymentes kialakítás: Győződjön meg arról, hogy webhelye minden felhasználó számára elérhető, beleértve a fogyatékkal élőket is. Használjon alternatív szöveget a képekhez, adjon feliratot a videókhoz, és kövesse a kisegítő lehetőségekre vonatkozó irányelveket.
 • Tesztelés és optimalizálás: Folyamatosan tesztelje webhelye különböző elemeit, például a cselekvésre ösztönzést, az űrlapokat és az elrendezéseket, hogy megállapítsa, mi a legmegfelelőbb a közönség számára. Az A/B tesztelés segítségével idővel finomíthatja felhasználói élményét.
 • Interaktív elemek: Integráljon interaktív elemeket, például vetélkedőket, számológépeket és szavazásokat, hogy bevonja a felhasználókat, és arra ösztönözze őket, hogy hosszabb ideig maradjanak a webhelyen.
 • Visszajelzések és vélemények: Bátorítsa a felhasználókat, hogy adjanak visszajelzést és írjanak véleményeket. A pozitív vélemények bizalmat és hitelességet építenek, míg az építő visszajelzések segítenek a webhely fejlesztésében.
Vonatkozás Im portéka Stratégiák
A keresőmotorok rangsorolása A keresőmotorok jobb helyezése ahhoz vezet, hogy – Optimalizálja az oldal betöltési sebességét – Mobil válaszkészség – Tiszta navigáció – Olvasható tartalom – Minimalizálja az előugró ablakokat
nagyobb szerves forgalom. – Hozzáférhető tervezés – Tesztelés és optimalizálás
Látogatók elköteleződése A felhasználóbarát kialakítás arra ösztönzi a látogatókat – Az oldal betöltési sebességének optimalizálása – Mobil válaszkészség – Tiszta navigáció – Interaktív elemek – Visszajelzések és vélemények
maradjon tovább, és fedezze fel tovább.
Csökkentett visszafordulási arány A pozitív UX csökkenti a visszafordulási arányt, a tartást – Az oldal betöltési sebességének optimalizálása – Mobil válaszkészség – Tiszta navigáció – Olvasható tartalom – Hozzáférhető kialakítás
a látogatók elkötelezték magukat. – Tesztelés és optimalizálás
Hivatkozási forgalom A jó tapasztalatok szájhagyományhoz vezetnek – Mobil válaszkészség – Interaktív elemek – Visszajelzések és vélemények
ajánlások és közösségi média megosztások.

Ne feledje, hogy a kiváló felhasználói élményre összpontosító webhely nemcsak több látogatót vonz, hanem megtartja őket, növeli a konverziókat, és elősegíti a pozitív online hírnevet. A digitális korban, ahol éles a verseny, a felhasználóközpontú megközelítés megkülönböztetheti Önt egymástól, és a webhelyek forgalmának tartós növekedéséhez vezethet.

Fotó ezen keresztül Shutterstock


Bővebben itt: Online marketing, Népszerű cikkek


Olvasson tovább