Oldal kiválasztása

Marketingstratégia, Önnek van?

A digitális marketing a legtöbb modern üzleti siker sarkalatos része. Noha ez egy hatékony marketingeszköz, egy hatékony digitális marketingstratégia létrehozása elsöprő erejű lehet.

Íme, 10 ötlet, amelyek segítségével hatékony stratégiát állíthat össze online marketingtevékenységeihez.

1. Először értékelje és stratégiázzon

Mielőtt elkezdené pénzt költeni, le kell lassítania, és meg kell fontolnia, hogy mi a marketingstratégiája. Sok kis- és középvállalkozás (kis- és középvállalkozás) számára a marketing egy patchwork erőfeszítést jelent, hogy a lehető legtöbb digitális marketing szolgáltatást kihasználja – és ez jó néhány lehetőséget tartalmaz. Digitális marketing ügynökség Hennessey Digital a digitális marketing szolgáltatásokat „ernyőkategóriaként” határozza meg, amely többek között a következőket tartalmazza:

A különféle online lehetőségek használatának képessége sokrétű, megfizethető és méretezhető marketingstratégiát hozhat létre. Más szóval, kis- és nagyvállalkozások számára egyaránt elérhetők. A lehetőségek sokfélesége azonban egy kis problémát is okozhat. A sok választási lehetőség miatt könnyen túlterhelheti marketing költségvetését.

Éppen ezért, mielőtt egy fillért költene, készítsen világos és átfogó digitális marketing stratégiát. Ennek ki kell választania, hogy mely online csatornák segítik elérni a közönséget, hogyan töltse el idejét és erőforrásait ezeken a területeken, és milyen mutatók segíthetnek felmérni hatékonyságát.

Ez sok előkészítő munkának tűnhet. Ez azonban elengedhetetlen első lépés a minőségi digitális marketingstratégia létrehozásához. Anélkül, hogy előzetesen felállítaná a terepet, a végén elpazarolhatja marketingalapjait úgy, hogy erőfeszítéseiből alig vagy semmi sem látszik.

Ötletek a kisvállalkozások digitális marketingstratégiájához

2. Használja webhelyét online tartalomközpontként

A tartalommarketing a legtöbb digitális marketing stratégia szerves része. A koncepció a közönség számára releváns tartalom következetes létrehozása körül forog, valódi értéket biztosít, és segít abban, hogy márkáját tekintélyessé tegye a szakterületén. Ha jól csinálod, a tartalommarketing segíthet új ügyfeleket vonzani és a meglévő ügyfeleket is megtartani.

Ha hatékony digitális marketingstratégiát szeretne alkalmazni, annak a tartalommarketingre kell építenie. Ez nem könnyű feladat, de előzetes befektetést igényel, és a jövőben is megjutalmazhatja.

A tartalommarketing egyik legjobb formája a blog a webhelyén. Egy céges blog online adatbázisként szolgálhat ügyfelei számára. Lehetővé teszi, hogy bemutassa tapasztalatát és tudását az Ön iparágában. Segít abban is, hogy rezonáljon a közönség tagjainak fájdalmaira, és megmutatja, miért vagy legitim megoldás, amelyet fontolóra kell venniük.

Ráadásul a nagy teljesítményű webhelyek tartalma megosztható a közösségi médiában (a szájról szájra történő marketing online megfelelője.) Segítségével webhelye magasabb helyezést érhet el az organikus keresőmotorok eredményei között.

Egy jó digitális marketingstratégiához hasonlóan egy vállalati blog vagy hasonló webhely-források felépítése is sok munkának tűnhet. Azonban a számos előnye miatt egy blog megéri az erőfeszítést.

3. Befolyásolók tőkeáttétele

A digitális marketing időnként nagyon magányosnak érezheti magát. Könnyű úgy érezni, hogy az internet apró szegletébe be van osztva. Van azonban néhány módszer, amellyel online partnerek serege segítségével segítheti márkája népszerűsítését.

Ez a hadsereg influencerekből áll. Az befolyásoló marketing abból áll, hogy befolyásos online személyiségeket vonz be partnerre, és népszerűsítse márkádat.

A digitális marketingnek ez a formája kiaknázza azt a lojalitást és bizalmat, amelyet az influencereknek a követőikkel szemben tanúsítanak. Ezenkívül könnyen méretezhető az Ön igényei szerint. Például több ezer dollárt költhet egy nagyobb influencer után, akinek több millió követője van. Ha kisebb költségvetéssel dolgozik, akkor kisebb nano-befolyásolók hálózatát követheti, akiknek 10 000 vagy annál kevesebb követője van.

Ne hagyja, hogy a számok tévesszenek meg. A nano-befolyásoló marketing hatékony módszernek bizonyult a márka népszerűsítésére. Például az 5000-nél kevesebb követőt számláló Instagram nano-befolyásoló fiókok általában az elköteleződési rátával büszkélkedhetnek. 5,3% és 7,2% között. Ez a százalék 1,1%-ra csökken a platform legnagyobb befolyásoló fiókjainál.

Ötletek a kisvállalkozások digitális marketingstratégiájához

4. Keresse fel a célközönséget online

Sikeres kisvállalkozásként úgy érezheti, hogy már megérti a közönségét. Ha azonban hatékony online akar lenni, akkor hajlandónak kell lennie további vásárlói kutatásokba fektetni.

Szánjon egy kis időt annak megvizsgálására, hogyan viszonyul alapvető ügyféldemográfia az online világhoz. Például, Pew Research jelentések hogy:

 • Lényegesen több nő használja a Facebookot, mint férfi;
 • A főiskolát végzettek több mint fele jelen van a LinkedIn-en;
 • A 18 és 29 év közöttiek 71%-a használja az Instagramot.

A statisztikák végtelen sora áll rendelkezésre minden elképzelhető demográfiai csoporthoz. Még ha nem is talál elég konkrét információt az interneten az adott tömegről, próbálja meg közvetlenül megkérdezni őket. Kérjen visszajelzést arról, hogy ügyfelei hol gyülekeznek online, és milyen témák vagy források iránt érdeklődhetnek az Ön létrehozása iránt.

Ezenkívül fontolja meg, hogy közönsége egy adott földrajzi területen tartózkodik-e. Ha ez a helyzet, akkor online erőfeszítéseit azokra a régiókra kell összpontosítania.

Ötletek a kisvállalkozások digitális marketingstratégiájához

5. Mutatók beállítása és követése

A marketing sosem tökéletes tudomány. Éppen ellenkezőleg, a sok digitális marketing lehetőség mellett gyakori, hogy az egyik stratégiával óriási sikereket érünk el, a másikkal pedig nyomorúságos kudarcot.

Ezért kell KPI-ket (kulcsfontosságú teljesítménymutatókat) létrehoznia, amelyek segítik erőfeszítéseit. A KPI-k azonosításával és beállításával felmérheti, hogy marketingje meghozza-e a kívánt eredményeket.

Mivel a modern világ nagy része az internet körül forog, fontos, hogy egy szilárd digitális marketingstratégiába fektessen be. Ez azzal kezdődik, hogy felméri igényeit, és ellenáll annak a kísértésnek, hogy egyszerre túl sok online marketing területen terjessze magát.

Innentől kezdve olyan kritikus tényezőket szeretne figyelembe venni, mint a közönségkutatás, tartalommarketing, befolyásolók és mutatók. Ha ezeket az elemeket szem előtt tartva tudja felépíteni stratégiáját, akkor képes lesz hatékony digitális marketingstratégiát létrehozni, amely egyedülállóan illeszkedik szervezete promóciós igényeihez.

6. Hatékonyan használja az e-mail marketinget

Az e-mail marketing továbbra is hatékony eszköz a digitális arzenáljában, közvetlen kommunikációs vonalat kínálva ügyfeleivel. Így maximalizálhatja hatékonyságát:

 • Levelezőlista készítése: Kezdje azzal, hogy bátorítsa a webhely látogatóit, a közösségi média követőit és az üzletben lévő vásárlókat, hogy regisztráljanak a levelezőlistára. Kínáljon ösztönzőket, például exkluzív kedvezményeket, e-könyveket vagy korai hozzáférést az értékesítéshez, hogy csábítsa a regisztrációkat.
 • Szegmentálás és személyre szabás: Ha megvan a levelezőlista, szegmentálja azt demográfiai adatok, vásárlási előzmények és vásárlói viselkedés alapján. A személyre szabás növeli az elköteleződést azáltal, hogy releváns tartalmat juttat el minden egyes előfizetőhöz.
 • Lebilincselő tartalom készítése: Az e-maileknek informatívnak, vonzónak kell lenniük, és tükrözniük kell a márka hangját. Tartalmazzon lenyűgöző tárgysorokat, tetszetős sablonokat és egyértelmű cselekvésre ösztönzőket (CTA).
 • Rendszeres hírlevelek és frissítések: Rendszeres hírlevelekkel kösse le feliratkozóit. Ossza meg termékeivel/szolgáltatásaival kapcsolatos frissítéseket, iparági betekintést, tippeket és vállalati híreket.
 • Automatizálás és ütemezés: Automatizálja az üdvözlő e-maileket, születésnapi üzeneteket és egyéb események által kiváltott e-maileket. Ütemezze be rendszeres hírleveleit a következetesség megőrzése érdekében.
 • Nyomon követés és elemzés: Használja az e-mail elemzést a megnyitási arányok, az átkattintási arányok és a konverziók nyomon követésére. Folyamatosan finomítsa stratégiáját ezen adatok alapján.

Email marketingről bővebben

7. Végezze el a keresőoptimalizálást (SEO)

A SEO elengedhetetlen a webhely láthatóságának növeléséhez és az organikus forgalom vonzásához. Íme a hatékony SEO stratégiák lebontása:

 • Kulcsszókutatás: Használjon olyan eszközöket, mint a Google Kulcsszótervező vagy a SEMrush, hogy releváns kulcsszavakat találjon nagy keresési mennyiség mellett és alacsony verseny mellett. Összpontosítson azokra a hosszú farkú kulcsszavakra, amelyek az Ön résére jellemzőek.
 • On-Page SEO: Optimalizálja webhelye tartalmát és szerkezetét a keresőmotorok számára. Tartalmazzon kulcsszavakat a címekben, a metaleírásokban, a fejlécekben és az egész tartalomban. Győződjön meg róla, hogy webhelye mobilbarát, és gyors betöltési idővel rendelkezik.
 • Minőségi tartalom: Rendszeresen tegyen közzé jó minőségű, informatív és vonzó tartalmat. A blogok, az infografikák és a videók segíthetnek a keresőoptimalizálási erőfeszítéseinek fellendítésében.
 • Backlink Building: Szerezzen be jó minőségű linkeket jó hírű webhelyekről. A vendégblogolás, az influencer együttműködések és a megosztható tartalom létrehozása segíthet a backlink profil kialakításában.
 • Helyi SEO: Helyi vállalkozások esetén optimalizáljon a helyi keresésre úgy, hogy igényli a Google Cégem-adatlapját, felkerül a helyi címtárakba, és helyi kulcsszavakat is felvesz a tartalomba.

Kérjen SEO elemzést a honlapjára

8. Fedezze fel a Video Marketinget

A videómarketing jelentősen növelheti az elköteleződést és a konverziókat. Íme, hogyan használhatja hatékonyan:

 • A közönség megértése: Tudja, milyen típusú tartalom rezonál közönségében. Az oktatási oktatóanyagok, a termékbemutatók, a vásárlói beszámolók és a kulisszák mögötti felvételek népszerű formátumok.
 • Minőségi termelés: Fektessen be a megfelelő termelési minőségbe. A tiszta hang, a jó világítás és a professzionális szerkesztés jelentős változást hozhat.
 • Platform-specifikus tartalom: Testreszabhatja videóit különböző platformokhoz. Például rövidebb videók az Instagram-történetekhez, hosszabb formátumok a YouTube-hoz és élő munkamenetek a Facebookhoz.
 • Optimalizálás keresésre: Adjon meg releváns kulcsszavakat videói címében, leírásában és címkéiben. A kisegítő lehetőségek és a keresőoptimalizálás javítása érdekében írd át videóidat.
 • Cselekvésre ösztönzés: Mindig tartalmazzon egyértelmű CTA-t a videóiban, amely elvezeti a nézőket a következő lépésekhez, legyen az a webhely felkeresése, regisztráció vagy egy másik videó megtekintése.

9. Használja ki a helyi keresőoptimalizálást és a Google Cégem szolgáltatást

A helyi vállalkozások számára a helyi SEO kulcsfontosságú. A következőképpen optimalizálhatja helyi jelenlétét:

 • Google Cégem optimalizálás: Igényelje és igazolja Google Cégem-adatlapját. Adjon meg pontos és naprakész információkat, beleértve a nyitvatartási időt, az elérhetőségeket és a webhelyére mutató hivatkozást.
 • Vélemények bátorítása: Kérje meg elégedett ügyfeleit, hogy írjanak pozitív véleményeket a Google Cégem-profiljában. Válaszoljon minden véleményre, legyen az pozitív és negatív is, szakmailag.
 • Helyi kulcsszavak: Helyezzen el helyalapú kulcsszavakat webhelye tartalmában, metaleírásaiban és címeiben.
 • Helyi linképítés: Szerezzen be listát a helyi címtárakba, és vegyen részt a helyi közösségi eseményeken a backlinkek elérése és a helyi láthatóság növelése érdekében.
 • Mobil optimalizálás: Győződjön meg róla, hogy webhelye mobilbarát, mivel sok helyi keresést mobileszközökön végeznek.

10. Használja az újracélzási (remarketing) stratégiákat

Az újracélzás segíthet olyan látogatókat konvertálni, akik nem vásároltak az első látogatásukkor. A megvalósítás módja:

 • Látogatói viselkedés nyomon követése: Használjon olyan eszközöket, mint a Google Analytics és a Facebook Pixel a webhely látogatóinak viselkedésének és preferenciáinak nyomon követésére.
 • Személyre szabott hirdetések: Az összegyűjtött adatok alapján hozzon létre személyre szabott újracélzó hirdetéseket, amelyek megfelelnek a látogatók érdeklődésének vagy az Ön webhelyén megtekintett elemeknek.
 • Szegmentálja közönségét: Szegmentálja újracélzási listáit a látogatók viselkedése alapján, például azok alapján, akik elhagyták a kosarat, felkerestek egy adott termékoldalt, vagy kapcsolatba léptek a tartalommal. ent.
 • A/B tesztelés: Kísérletezzen a különböző hirdetésformátumokkal, üzenetekkel és vizualizációkkal, hogy megtudja, mi a legmegfelelőbb a közönség számára. Az A/B tesztelés hatékony eszköz a hirdetési kampányok finomhangolására és hatásuk maximalizálására.
 • Befolyásoló partnerségek: Együttműködjön olyan befolyásolókkal, akik igazodnak a márkaértékeihez, és valódi kapcsolatban állnak a követőikkel. A befolyásoló partnerségek jelentősen felerősíthetik az elérést, és hitelességet kölcsönözhetnek termékeinek vagy szolgáltatásainak.
 • Interaktív tartalom: Vonja be közönségét interaktív tartalmakkal, például vetélkedőkkel, szavazásokkal vagy interaktív videókkal. Az ilyen típusú tartalom nemcsak leköti, hanem értékes betekintést is nyújt a közönség preferenciáiba.
 • Adatközpontú döntéshozatal: Használja ki az adatok erejét marketingdöntéseihez. Az ügyféladatok elemzése olyan mintákat és preferenciákat tárhat fel, amelyek segítenek hatékonyan személyre szabni marketingstratégiáit.

Ötletek a kisvállalkozások digitális marketingstratégiájához

A digitális marketingstratégia fejlesztése: alapvető irányelvek

A mai digitális környezetben a hatékony digitális marketingstratégia elsajátítása kulcsfontosságú az üzleti sikerhez. Íme a kötelező irányelvek, amelyek segítenek egy robusztus és diadalmas digitális marketingstratégia kialakításában:

Holisztikus értékelés és módszertani tervezés

 • Ismerje meg marketingcéljait és célozza meg a demográfiai adatokat.
 • Kerülje az erőforrások vékony elosztását; előnyben részesítik a megfelelő digitális marketing utakat.
 • Tartalmazza az olyan kritikus szolgáltatásokat, mint a webhelyfejlesztés, a közösségi média marketing, a PPC-hirdetés és a SEO.
 • Építsen fel egy aprólékos digitális marketingstratégiát, amely magában foglalja a kiválasztott csatornákat, az erőforrások elosztását és a fő teljesítménymutatókat.

Használja ki webhelyét tartalmi epicentrumként

 • Használja ki a tartalommarketing erejét, hogy elbűvölje és magával ragadja közönségét.
 • Műveljen egy vállalati blogot, mint megvilágosító és értékes tartalmak tárházát.
 • Mélyreható ismeretek megosztásával ültesse be márkáját, mint hiteles jelenlétet iparágában.
 • A nagy hatású tartalmak újrahasznosítása a közösségi média rezonanciájának felerősítésére és a keresőmotorok láthatóságának növelésére.

Erősítsen befolyásos együttműködések révén

 • Vonjon be befolyásos online személyiségeket, hogy erősítse márkája elérését.
 • Használja ki követőik bizalmát és hűségét befolyásolók parancsát.
 • Fedezze fel a nano-befolyásolókkal kialakított partnerségeket a niche-elköteleződés érdekében.
 • Részesítse előnyben az őszinte szövetségeket, amelyek harmonizálnak márkájának szellemiségével.

Merüljön el az alapos közönségvizsgálatban

 • Dolgozzon keményen az alapvető vásárlói demográfiai adatok megértésén.
 • Vizsgálja meg a különböző ügyfélszegmensek online viselkedését.
 • Keressen adatokban gazdag statisztikákat és árnyalt betekintést a különböző demográfiai csoportokhoz.
 • Gyűjtsön közvetlen betekintést a közönségből, hogy tökéletesre alakítsa stratégiáját.

Intézze és figyelje a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat

 • Pontos kulcsfontosságú teljesítménymutatók (KPI) létrehozása a marketing hatékonyságának jelzőfényeként.
 • Határozzon meg olyan mutatókat, amelyek tükrözik céljait, átfogják a konverziós arányokat, az interakciós mutatókat és a webhely forgalmát.
 • Folyamatosan figyelje a KPI-ket, és kalibrálja újra a stratégiákat a teljesítménytrendeknek megfelelően.
 • Éljen az adatokkal vezérelt döntésekkel, amelyekkel finomhangolhatja digitális marketingtevékenységeit.

Alkalmazkodás és finomítás iterációval

 • Ismerje el a digitális marketing dinamikus természetét, amely folyamatos alkalmazkodást tesz szükségessé.
 • A stratégiai evolúció sikereinek és kudarcainak boncolgatása.
 • Maradjon lépést az iparág dinamikájával, a feltörekvő technológiákkal és a változó fogyasztói hajlamokkal.
 • Fogadja el a fürgeséget, és készen áll a taktikák megváltoztatására a változó forgatókönyvekre válaszul.

Részesítse előnyben a kiválóságot a mennyiséggel szemben

 • Helyezze az elsőbbséget a legmagasabb szintű tartalom és interakciók létrehozására a puszta mennyiség felett.
 • Koncentrálj a közönségeddel való hiteles kapcsolat ápolására.
 • Szabja a tartalmat az adott fájdalompontok és a közönség hajlamainak kezelésére.
 • Elősegíti a jóhiszemű interakciókat, hogy kitartó és odaadó vásárlói közösséget alakítson ki.

A tudásra való törekvés

 • Rendeljen forrásokat a digitális marketing bevált gyakorlataival kapcsolatos ismereteinek folyamatos frissítéséhez.
 • Vegyen részt webináriumokon, workshopokon és virtuális tanulási lehetőségeken.
 • Lépjen kapcsolatba az iparág vezetőivel és társaival, hogy betekintést és tapasztalatot cseréljen.
 • Fogadja el a folyamatos fejlődés ethoszát, amely elősegíti a kísérletezést és a folyamatos tanulást.
Irányelvek Leírás
Holisztikus értékelés és módszertani tervezés – A marketingcélok és a célzott demográfiai adatok megértése.
– Az erőforrások felhígulásának elkerülése érdekében előnyben részesítse a releváns digitális marketing utakat.
– Tartalmazza az olyan alapvető szolgáltatásokat, mint a webhelyfejlesztés, a közösségi média marketing, a PPC-hirdetés és a SEO.
– Építsen fel egy aprólékos stratégiát a kiválasztott csatornákkal, az erőforrások elosztásával és a fő teljesítménymutatókkal.
Használja ki webhelyét tartalmi epicentrumként – Használja ki a tartalommarketing erejét a közönség lebilincselésére.
– Műveljen egy céges blogot, mint megvilágosító tartalmak tárházát.
– A márka tekintélyének megteremtése az iparági szakértelem megosztásával.
– Hatékony tartalmak újrahasznosítása a közösségi média fokozott elköteleződése és a keresőmotorok jobb láthatósága érdekében.
Erősítsen befolyásos együttműködések révén – Befolyásos online személyiségek bevonása a márka eléréséhez.
– Használja ki a befolyásolók bizalmát és követői lojalitását.
– Partnerek a nano-befolyásolókkal a niche elkötelezettség érdekében.
– Kössön őszinte partnerkapcsolatokat a márka szellemiségével összhangban.
Merüljön el az alapos közönségvizsgálatban – Az ügyfelek alapvető demográfiai adatainak mély szintű megértése.
– Különféle ügyfélszegmensek online viselkedésének vizsgálata.
– Keressen személyre szabott betekintést és adatban gazdag statisztikákat a különböző demográfiai csoportokhoz.
– Közvetlen közönségvisszajelzések beépítése stratégiája finomításához.
Intézze és figyelje a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat – Pontos kulcsfontosságú teljesítménymutatók (KPI) létrehozása a marketing hatékonysága érdekében.
– Határozzon meg olyan mutatókat, amelyek tükrözik a célokat, beleértve a konverziós arányokat, az interakciós mutatókat és a webhely forgalmát.
– Folyamatosan nyomon követheti a KPI-ket, és a stratégiákat a teljesítménytrendek alapján módosíthatja.
Alkalmazkodás és finomítás iterációval – A digitális marketing dinamikus természetének elismerése, amely folyamatos alkalmazkodást igényel.
– A stratégiai evolúció sikereinek és kudarcainak elemzése.
– Legyen tájékozott az iparági trendekről, a feltörekvő technológiákról és a változó fogyasztói preferenciákról.
– Fogadja el az agilitást, és alkalmazza a taktikákat a forgatókönyvek alakulásával.
Részesítse előnyben a kiválóságot a mennyiséggel szemben – A minőségi tartalmat és interakciókat részesítse előnyben a puszta mennyiséggel szemben.
– Elősegíti a hiteles kapcsolatot a közönséggel.
– A tartalom testreszabása az adott fájdalompontok és a közönség preferenciáinak megfelelően.
– Valódi interakciók kialakítása hűséges vásárlói közösség kialakítása érdekében.
A tudásra való törekvés bajnoka – Erőforrások elkülönítése a legjobb digitális marketing gyakorlatok folyamatos frissítéséhez.
– Vegyen részt webináriumokon, workshopokon és virtuális tanulási lehetőségeken.
– Lépjen kapcsolatba iparági szakértőkkel és társaival, hogy betekintést és tapasztalatokat szerezzen.
– Fogadja el az állandó fejlődés és kísérletezés kultúráját.

Összefoglalva, egy sikeres digitális marketing stratégia kidolgozása sokkal több, mint pusztán technikai gyakorlat. Arról van szó, hogy értelmes kapcsolatokat hozzon létre a közönséggel, és valódi értéket biztosítson számukra.

E stratégiák gondos kiválasztásával és végrehajtásával kisvállalkozása erős online jelenlétet építhet ki, amely valóban rezonál az ügyfelek körében. Ne feledje, a cél nem csak az, hogy lássanak, hanem az, hogy bevonzunk és inspiráljunk.

Az átgondolt tervezéssel és a közönség igényeinek valódi megértésével márkája boldogulhat a dinamikus digitális környezetben, és nemcsak jelenlétével, hanem egyedi értékével is kitűnik.

Kép: Depositphotos

Olvasson tovább