• eyelash growth serum
 • Ma 2021. április 21., szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Létesítettek már a nagyvilágban és itthon is múzeumot a vasöntők, kovácsok, asztalosok, rádió-, tv- és háztartásigép-szerelők, nemrég a fodrászok is, de a világon egyedül csak Budapesten tekinthetik meg az érdeklődők az arc- és testápoló mesterség múltját és jelenét. Bár a neve Kozmetika Múzeum, formailag inkább egy gazdag, igényesen elrendezett magángyűjtemény, amely átfogó képet nyújt - és példaképeket mutat be - a szépítész szakmáról a tanuló és kezdő kozmetikusoknak, valamint nosztalgikus időutazást kínál a múlton elmerengni vágyó korosabb  szakembereknek.

   

  Régi álmát valósította meg dr. Martonné Lukács Ágota, amikor az intenzív munkából visszavonulva hatvanöt évesen sikerült megnyitnia magángyűjteményét a Váci utcában, a Pesti Színház épületében.


  A direkt erre a célra vásárolt második emeleti lakásban görögös hangulatot teremtenek a kékre festett ajtók, ablakkeretek, az előszoba, a konyha fehér falait díszítő, görögországi nyaralásokat idéző emléktárgyak, képek.


  A negyvenkét országot megjárt Aranykoszorús, Életmű és Beauty Fórum szakmai díjas kozmetikus mester legkedvesebb úti célja ma is Görögország és Párizs. A szépség és divat fővárosában tizenegyszer is megfordult.

   

  Kislányként balett-táncosnak készült, de a többszöri skarlátfertőzés közbeszólt. Később vegyész szeretett volna lenni, ám váratlanul allergiás lett a klórmetil-naftalinra és az összes naftilszármazékra. Maradt volna harmadik érdeklődési köre szerint a pszichológus szakma. Helyette azonban családi sugallatra édesanyja beteljesületlen álmát valósította meg, amikor kozmetikusnak tanult. Kezdetben nem is sejtette, hogy ebben a szakmában megtalálja mind a hármat, sőt, többet is. A napi munka során egy picit kémikus, biológus, orvos és lélekgyógyász. A kozmetikus, gyógyszerész és orvos kongresszusokon a tudomány képviselőjeként előadó, a Beauty színpadán pedig, ahol a játéké, látványé, kreativitásé a főszerep: művész. Ha nem is táncos, de amatőr rendező-koreográfus, jelmez- és díszlettervező. Dolgozott Guba Ági virágkötő mesterrel, valamint Vámos Magda és Mercsényi Marietta divattervezőkkel is.

   

  Pályafutása alatt negyvenegy szakmai továbbképzésen szerzett oklevelet. Nevéhez fűződik a vakok és gyengénlátók sminkelésre való oktatása egy speciális módszerrel. Az ő közreműködésével került Magyarországra a Beauty Fórum. Kerekasztal-beszélgetéseket szervezett neves szakemberekkel, orvosokkal, versenyzőként és előadóként szerepelt külföldi szakkongresszusokon, tanítványokat nevelt, szakcikkeket írt különböző lapokba, és sminkesként az éjszakában is dolgozott: a Béke Szállóban fellépő táncosok, művészek arcát, testét festette.


  Pályáját 1967-ben kezdte, 1970-ben, az ország első testápoló szalonjában dolgozott az akkori Engels téren, 1973-ban mestervizsgát tett, 1984-ben saját üzletet nyitott Óbudán. Testsminkes sikerei 1986-ban kezdődtek, a párizsi nemzetközi versenyről pénzjutalommal és oklevéllel tért haza. E munkája alapján hívták meg Rio de Janeiro-ba, később  pedig Dél-Afrikába előadást tartani a magyar kozmetikusok iskolai képzéséről, az akkori korszerű arcápolási és masszázs technikákról, valamint a testfestésről.

   

  Sokoldalú tevékenységéhez a családjából merítette az erőt, kutató vegyészmérnök férjével kiegyensúlyozott házasságban él, villamosmérnök fia és két unokája mindig vidámsággal és friss szemlélettel látják el.


  Négy évtizedes munkássága alatt szenvedélyesen gyűjtögette a szakmai eseményeket megörökítő dokumentumokat, fotókat, videofelvételeket, szakirodalmat, a kozmetikus, sminkes munkához szükséges gépeket, kellékeket, anyagokat, illetve utazásainak emlékeit. Mindezek harmonikus rendbe szervezve, előzetes bejelentkezés, egyeztetés után ingyenesen megtekinthetőek Budapesten a Váci utca 9. II. 9-ben. Érdeklődni lehet a 06-20-3264-708 telefonszámon, vagy az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.

  Honlap: www.kozmetikamuzeum.atw.hu

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей